ik mag van mijn schoonmoeder geen contakt meer met mijn vriend wat moet ik nu?

de moeder en zus van mijn vriend willen dat ik hem met rust laat en geen contakt meer maak met hem . bij hun thuis zijn de laatste tijd veel ruzies en krijg ik dus de schuld van. Heb er helemaal niks mee te maken en ben er nooit bij. maar ik heb samen een kindje met mijn vriend. pas geleden had zijn moeder hem uit huis gezet . maar bij mij kan die ook niet komen hij mag niet binnen van mijn vader . hun kunnen samen niet door 1 deur. we hebben geen geld voor een huisje of wat dan ook . Wat moeten we nu ? we willen elkaar wel gewoon blijven zien en samen ons zoontje op kunnen voeden. we weten het niet meer wat we nu kunnen gaan doen. Kan iemand ons een optie geven?!

Toegevoegd na 31 minuten:
we zijn beide 19 jaar . ons zoontje is 10 maanden. we zijn ook allebei dagelijks op zoek naar werk alleen is het lastig deze tijd om aan werk te komen. m'n schoonmoeder probeert ook mijn vriend tegen mij op te zetten alleen ziet mijn vriend gelukkig ook in dat ze dat doet en lukt het haar niet . we zijn wel op zoek naar een huis en reageren ook wel. maar omdat we geen geld / inkomen hebben kunnen we het niet betalen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jullie zijn - hoop ik - volwassen, en dus is het feitelijk niet zo relevant wat jullie ouders wel en niet willen ; als je meerderjarig bent (of je door ouderschap meerderjarig hebt laten verklaren) hebben je ouders feitelijk weinig meer over je te zeggen. Addertje onder het gras is dat ze nog wel een aantal jaren daarna financieel verantwoordelijk voor jullie zijn. Als je dus financieel afhankelijk van ze bent, verkeren ze in een machtspositie. De enige optie die jullie hebben is dus alsnog de stap nemen die feitelijk idealiter VOOR het krijgen van een kind zou moeten komen : op eigen benen staan en je eigen broek ophouden, Met jullie eigen inkomen en in jullie eigen woninkje. Als jullie beiden op zoek gaan naar werk of mogelijkheden om een opleiding af te maken met steun, kunnen jullie ouders je niks meer maken, en is het aan jullie te bewijzen dat jullie het wel degelijk kunnen. Dat dat niet van de ene dag op de andere te regelen is snap ik ook wel, maar als je beiden op je kont blijft zitten afwachten, gebeurt er natuurlijk zéker niks. Financiele en maatschappelijke zelfstandigheid is het enge wat er op zit, en feitelijk ook het enige waarnaar jullie zouden moeten streven, nu je de verantwoordelijkheid hebt voor een kind. Informeer bij de gemeente of de sociale dienst of maatschappelijk werk welke wegen jullie het best kunnen bewandelen teneinde zo snel mogelijk op eigen benen te kunnen staan. EN zorgen dat je zo snel mogelijk krijgt wat je nu niet hebt : inkomen en een huis.

Je schoonmoeder gaat hier al de fout in, omdat er een kind in het spel is. Kinderen mogen nooit de dupe zijn van wat voor volwassen dispuut dan ook! Jullie zitten in een zeer lastig pakketje. Mijn advies zou zijn om even rust en afstand te nemen van de situatie. Dat geldt niet alleen voor jou maar ook voor alle andere betrokkenen! De situatie moet even bekoelen, er moet rust in de tent komen, zodat er weer (normaal) met elkaar gesproken kan worden, en een oplossing gezocht kan worden. Het kind zou er niks van moeten merken, en mag niet onthouden worden van contact met jullie of haar opa's en oma's! Probeer dus allemaal eens tot rust te komen. Lukt het jullie niet om er zonder schreeuwen en ruzies doorheen te komen, schakel dan een therapeut in. Dit kan eventueel via een maatschappelijk werker. Sterkte met de situatie. Vergeet nooit, dat je kind ook de stress voelt, die jij of anderen voelen. http://www.defamiliezaak.nl/index.php?id=105 http://www.mdft.nl/ http://www.familieintherapie.nl/

De beste remedie om voor jezelf, jouw vriend en jouw kind een leefbare situatie te creëren is zelf oprecht en innig Liefde leren voelen voor zowel jezelf, jouw vriend, diens moeder, jouw vader enz. Niets gebeurt zomaar en daar waar het hart overstroomt van oprechte Liefde hebben conflicten zoals deze geen schijn van kans. Zolang je de vinger naar anderen blijft wijzen blijf je de cirkel van conflicten voeding geven. Pas wanneer jijzelf besluit om enkel nog Liefde te willen voelen voor anderen gaan er ook écht zaken ten goede veranderen. Dit vraagt tijd want anderen blijven eerst nog even zitten met dat oude beeld van jou. Maar geloof me, in mijn leven zijn behoorlijk wat conflicten automatisch opgelost omdat ikzelf op een dag heb besloten om enkel nog zuivere Liefde te willen voelen voor élk facet van de schepping. Er bestaat een onuitgesproken Universele boemerangwet die automatisch én versterkt datgene naar jou terug laat keren wat je zelf ooit bewust of onbewust hebt uitgezonden via gedachten, woorden of daden en de daaraan gekoppelde intenties. Je kan jezelf wat proberen wijs te maken en beweren dat jij best wel lief bent voor iedereen maar die boemerang-sensor pikt ook jouw niet uitgesproken gedachten op en daar houden vele mensen geen rekening mee. Alles wat op jouw pad komt heb je dus bewust of onbewust zélf geactiveerd. Dus de enige manier om jezelf te vrijwaren van eender welk onheil is één algemene regel instellen, de regel van zuivere Liefde te willen voelen voor élk facet van de schepping. Elke dag opnieuw en opnieuw en opnieuw tot het een automatisme wordt. Zo sluit je niemand uit en zo gaat de verstandhouding tussen jou en jouw schoonmoeder ook vanzelf weer op het gewenste niveau komen. Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Hallo schoonouders zijn erg veel een boosdoener van t relatie stuk maken ken dit zelf ook vooral schoonmoeders hun schatje zien ze dan bijna niet meer en dan hebben ze niks meer in hun ogen je kan dan toch bijna niks goed doen dus t heeft dan ook weinig nut om daar veel tijd in te steken. En een financieel probleem met schoonouders en kinderen is ook een probleem ik heb t meegemaakt dat schoonouders bijna de hele loon afpikten van mij vriend nu in tussen vijf jaar getrouwd hun kochten allemaal luxe dingen toen we samen gingen wonen en een kind kregen viel het financieele gedoe dus weg ik was op eens een slecht mens wat hem af pikte. Ik denk dat in deze dingen meer mensen zich herkenen Als je op je zelf wilt wonen snap ik niet waarom dat niet kan je naar t maatschappelijk werk om advies te vragen je kan uitkering aanvragen je hebt recht op een huis voor je zelf en je kind of anders begeleid wonen. Verder als jullie met elkaar samen willen moeten er gewoon keuzes gemaakt worden Eerste stap maatschappelijk werk en de gemeente !! Succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100