waar vindt ik als oudere hulp over familie problemen?

bv. mijn kinderen zie ik bijna niet,en dat doet pijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kunt mensen inschakelen om U op weg te helpen. Toch zou ik de vraag helder willen krijgen WAAROM U ze weinig ziet. Andere menselijke contacten kunnen een goede en innige familierelatie natuurlijk beslist niet vervangen. Soms helpt het om met enige moed, de betreffende familieleden op zachtmoedige en tactische wijze te laten merken dat U hen mist en daar onder lijdt. Misschien beseffen ze domweg niet (genoeg) hoe belangrijk ze voor U zijn. Als U contact men hen heeft, is het zeer belangrijk om geen zeurend en claimend gedrag te vertonen, dat stoot af. Ook vooral NIET verwijtend zijn, mensen hebben het soms knap druk. Hun tijd investeren ze dan liever in iemand die dat waardeert EN deze waardering laat merken. Dus hoe hartelijker U zich opstelt en inlevingsvermogen laat zien, hoe meer affectie ze naar U krijgen. Kleinkinderen belonen voor een mooi rappart werkt ook prima, zij stimuleren dan hun ouders om naar U toe te gaan, eerst voor de verkeerde reden, dat verandert echter snel als ze zien wat voor een lievert U bent. Zelf denk ik met warme gevoelens aan mijn opa en oma terug. Ze gaven me datgene wat ik bij mijn ouders miste en daar bedoel ik geen geld mee. Kinderen die bij hun grootouders begrip, liefde en waardering vinden , komen graag en kunnen U zelfs als vertrouwenspersoon gaan beschouwen. Met Uw levenservaring en eerlijke reacties op hun vragen, waar U naar de buitenwereld vertrouwelijk mee omgaat, bent U een volwassene waar ieder kind in feite naar op zoek is. Daarom hoeven het -bij het ontbreken daarvan- niet eens Uw eigen kleinkinderen te zijn. De ouders komen dan op termijn mee........ Goede opa's en oma's worden in waarde vaak zwaar onderschat en daardoor onbenut. U kunt daar zelf wellicht verandering in brengen Hopelijk heeft U hier wat aan. Veel succes.

Een maatschappelijke werkster kan een goede "praatpaal" voor je zijn. Zij reikt je handvatten aan om je problemen op te lossen. Let wel op, het moet wel klikken tussen jullie. Ga eerst naar je huisarts en leg dit probleem voor en vraag een doorverwijzing.! Heel veel sterkte.!

Je zou contact kunnen opnemen met de stichting K.O.G. Dit staat voor Kinderen ouders en grootouders. Dit dan wel als het specifiek over je kinderen gaat. Ik kijk nog even naar de link en zal deze dan toevoegen. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.stichtingkog.info/ Ook kun je Googelen op kog. Succes

Kunt je het niet nog eerst zelf proberen op te lossen?Stuur ze een mooie nieuwjaarskaart (gesloten envelope)waarin je schrijft dat je het zo erg vind dat er geen contact meer is en schrijf als wens daarin dat je hoopt dat 2010 een ommekeer zal zijn.En hoeveel dit voor je zou betekenen.In ieder geval wens ik je veel geluk in het nieuwe jaar en hoop dat de contacten weer op gang komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100