Kinder alimentatie ?

Mijn ex is opnieuw getrouwd en mijn zoontje woont bij hem heb dat jochie al 2 jaar niet gezien. Ik woon alleen met mijn dochter maar moet wel alimentatie betalen voor mijn zoontje. Dochter is niet van hem. Is het zo dat nu hij een dubbel inkomen heeft dat mijn kinderbijdrage aan mijn ex naar beneden kan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat zou alleen zijn als je ook voor je vrouw moet betalen.. dan wordt de draagkracht opnieuw berekend en het bedrag misschien bijgesteld.. de kinderalimentatie wordt niet aangepast omdat er een man in huis komt die ook geld meebrengt..hij heeft immers deze zoon niet verwerkt..het kond blijft tot zijn 21e onder jouw zorgplicht vallen... Mijn partner is ook gescheiden en zijn ex is later getrouwd met een zeer vermogend persoon..wij hadden geen cent te makke maar zijn de volle mep alimentatie blijven betalen.. helaas is de wet niet zo netjes wat dat betreft....

Nee. Al is je ex miljonair, je blijft alimentatieplichtig voor je kinderen. Alleen wanneer je ex geen eigen inkomsten heeft en afhankelijk is van de bijstand, betaal je in bepaalde situaties ook voor hem/haar, en DAT bedrag kan naar beneden als hij/zij zelf inkomsten heeft, maar voor je kinderen is die bijdrage verder niet afhankelijk van zijn/haar inkomen. Die kinderbijdrage is namelijk voor het kind (althans, zijn onderhoud) en niet voor je ex. Vraag het voor alle zekerheid echter wel even na, bij een rechtswinkel of via je advocaat. Wettelijke regels hebben nogal de neiging bol te staan van de uitzonderingen en bijzondere omstandigheden, die wij vanaf hier natuurlijk neit kunnen beoordelen.

Sorry hoor maar het blijft toch altijd je kind?? Helaas gebeurt het veel te vaak dat mannen (en soms ook vrouwen) hun kinderen niet mogen zien. Belachelijk vind ik dat. Je kan je kind toch niet als speelbal gebruiken bij een scheiding? Gelukkig heb ik dat niet maar ik zou altijd op de een of andere manier voor mijn kind willen zorgen. Er zal hopelijk altijd een moment komen dat ze je weer opzoeken en dan kun je voor jezelf toch zeggen dat jij het goed hebt gedaan..

De alimentatie voor je zoontje veranderd niet. Wel kun je een bezoekregeling afdwingen, omdat je alimentatie betaald. Zolang je op tijd betaald heb je namelijk ook rechten. groetjes Witchy.

Ik geloof dat doordat hij opnieuw is getrouwd hij nu minder onkosten heeft zoals vaste lasten e.d. (immers deze lasten worden nu gedeeld door hem en zijn nieuwe vrouw) waardoor hij meer over houdt voor zichzelf en jouw zoontje. Zijn draagkracht wordt hierdoor groter. Hierdoor zou jij eventueel minder alimentatie zou hoeven te betalen. Zou het voor de zekerheid even navragen bij een advocaat. Een adviesgesprek is gratis mits vooraf hierover afspraken zijn gemaakt. Dus bel even een advocatenkantoor en kijk even naar de mogelijkheden. De alimentatie wet zit vol met haken en ogen. Succes!!

Behoefte kinderalimentatie berekenen.

Bronnen:
http://www.alimentatiewijzer.nl/berekenen/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100