Kan een pedofiel verliefd zijn op een volwassene?

Bijvoorbeeld een volwassene van rond de dertig, die jong oogt, onschuldig en onderdanig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in principe kan een pedofiel verliefd worden op ieder ander dan een kind. vaak zijn de gevoelens voor jonge kinderen een sexuele voorkeur . maar ook "normale" mensen hebben een voorkeur en kunnen hier van afwijken (bijvoorbeeld'; een man houd van vrouwen met grote borsten, maar word verliefd op een vrouw met kleine borsten). een voorkeur is niet altijd een grens. dus ja ook pedofielen zullen verliefd kunnen worden op een volwassen man/vrouw en daarnaast zal hun sexuele interesse voor kinderen meestal niet afnemen., zoals de man die op grote borsten valt dit mooi zal blijven vinden ondanks dat zijn eigen vrouw dit niet heeft.

Het kan, maar een pedofiel valt over het algemeen op kinderen die nog niet in de puberteit zijn.

Bronnen:
http://www.humanbeing.demon.nl/humanbeings...

Over het algemeen zijn in de meeste gevallen seksuele voorkeuren niet strikt af te bakenen. Pedofilie is een term, die wordt gebruikt voor het zich seksueel PRIMAIR aangetrokken voelen tot kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn. Voor de duidelijkheid: [Pedofilie is aanverwant aan pedoseksualiteit en kindermisbruik, maar niet noodzakelijkerwijs hetzelfde. ] Iemand die zich PRIMAIR, dus vooral, aangetrokken voelt tot een bepaald ander type mens, zou best zomaar verliefd kunnen worden op een heel ander type. Ik heb in mijn leven wel geleerd dat generaliseren, op wat voor vlak dan ook, bijna nooit werkt. Mensen zijn allemaal zo verschillend en zo persoonlijk en zo onvoorspelbaar, dat niet is te zeggen dat "iets" niet of nooit zou kunnen.

Een pedofiel kan evengoed verliefd worden op een volwassene. Die volwassene hoeft daarom niet jong te ogen noch onderdanig over te komen. Het is niet omdat je sterk aangetrokken wordt door jongeren dat je daardoor automatisch niet meer aangetrokken wordt door ouderen. Het ene sluit dus het andere niet uit. Het is ook niet zo omdat een meerderjarige verliefd wordt op een minderjarige dat die meerderjarige dan meteen een pedofiel is. Vele meerderjarigen (zowel vrouwen als mannen) hebben ooit een gevoel van verliefdheid ervaren tegenover een minderjarige doch hebben dat gevoel beredeneerd een veilige plaats gegeven zodat ze er geen daden tegenover zouden stellen. Pas als je die grens niet meer kan trekken solliciteer je naar de status van pedofiel. Fijne avond nog!

De pedoseksueel of pedofiel, zoals je dat hier gebruikt, kent een behoefte aan seksueel contact met een adolescent of met een nog niet geslachtsrijp kind. Hierin zit meteen het antwoord op je vraag. Afhankelijk van de afwijking kan zo'n persoon dus inderdaad verliefd zijn op een volwassene die, zoals je beschrijft: jong, onschuldig en onderdanig is. Het strafbaar zijn van zo'n persoon is dan ook gelegen in de omgang met minderjarigen. In het jouw beschrevene is de vraag die overblijft of de andere volwassene dit als gestoord sexueel gedrag ziet.

Bronnen:
http://ppcnpc.nl/?Theoretisch_Compendium_%...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100