Hoe laat mijn kwaadheid tov drukke mensen los?

Ik hou niet van drukke mensen, betweters, bazige (vrouwen) op het werk of nog minder in de privé, mensen die je maar al te graag 'overbabbelen', die het goed uitleggen en die maar niet kunnen stoppen met blablabla, want zo komt het bij mij over. Ik vermijd ze als de pest. Maar is dat een goede oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk, dat het vermijden van mensen met voor jou ergerlijk gedrag verstandig is : we wonen in één van de dichtstbevolkte landen ter wereld, en als je denkt aan een mierenhoop of een bijenkorf, waar alles door en over elkaar krioelt, is het niet zo gek dat je dat wilt ontvluchten. Zeker in je privé-sfeer mag je kiezen óf, en met wie, jij samen wilt zijn. Op je werk is dat moeilijker. Je zult het moeten doen met de collegaas die je hebt, met hun hebbelijk- en hun onhebbelijkheden. Waar je niets aan kunt veranderen, zal je moeten leren accepteren. Je ergeren aan het weer heeft tenslotte ook geen zin, evenmin als de dagelijkse files in het verkeer : dit is een houding die je jezelf aan kunt trainen. Probeer heel 'zen' het regeltje : 'het is zoals het is' in je hoofd te houden. Het komt zoals het komt, het is zoals het is. En met je kwaadheid doe je alleen jezelf kwaad - slecht voor je gezondheid. Want al dat ergeren (geeft een gestresst gevoel!) geeft hoofdpijn of maagpijn, of wat in jouw lichaam de zwakke plek is. Wees als een eend in de regen : laat alles, waar je niets aan kunt veranderen, als regendruppels van je veren rollen.... Laat je stemming niet beïnvloeden door dingen die er niet echt toe doen. Die je niet kunt veranderen. Je zult er een meer 'vredig' gevoel door krijgen, om het woord 'tevreden' eens anders te gebruiken.

Mensen die dat doen, bijvoorbeeld bazig en betweterig blijven doen, doen dat uit eigen onzekerheid. Zij zoeken bevestiging van hun gelijk. Beter is het, hoe moeilijk dan ook, toch maar af en toe aan te horen en gelijk te geven. Dan wordt het vanzelf minder, dan wanneer je er tegenin zou gaan. Dan blijft die vraag naar bevestiging bestaan.

Kwaadheid kan je leren los te laten door voor jezelf uit te pluizen, waaróm je er kwaad om wordt. Met andere woorden: zelfreflexie. Je hebt last van genoemde groep mensen, je wordt er zelfs kwaad om, maar deze mensen zal je nooit kunnen veranderen. Je kunt wel proberen jouw houding t.o.v. hun gedrag te veranderen. Vragen die je jezelf zou kunnen stellen zijn: heeft het zin om me hier kwaad over te maken? Waar in mijn verleden heb ik ernstig last gehad van zo iemand en wat heeft dat met me gedaan? Wat voel ik precies: is het overruled / ondergesneeuwd worden door een ander, niet serieus genomen etcetc. Als je de antwoorden voor jezelf weet op dit soort vragen, dan kan je daar actie, gericht op jouw gedrag en houding, op ondernemen.

Je praat nu over zo'n 75 à 80% van de bevolking, die het moeten hebben van small tal. Probeer mee te praten, anders isoleer je jezelf.

Wat je hier beschrijft, heet wel een: "irritatie". En het is heel handig dat je dit bij jezelf onderkent, want dit leidt tot meer zelfkennis. Een irritatie past in een vierkant, samen met jouw kwaliteiten, jouw valkuilen en jouw uitdagingen. Doe de test in de bron, en leer veel over jezelf. Door te beseffen waarom (nee, niet waardoor) jij zelf kwaad wordt, zal die kwaadheid verdwijnen.

Bronnen:
http://www.atlasloopbaan.nl/kernkwaliteite...

Ga het gewoon aan je kunt het niet altijd ontlopen. Misschien heeft het iets met jou jeugd te maken. Gewoon aan gaan want veel mensen zijn zo en vermijden kun je het echt niet altijd. Denk gewoon de beste stuurlui staan aan wal dan kun je er misschien beter mee omgaan. Veel mensen doen dit uit onzekerheid of aandacht te krijgen.

sommige mensen raken je gewoon meer dan anderen. Dit komt voort door iets in jezelf. Maar ook doordat veel mensen druk zijn in hun hoofd door teveel prikkels, of omdat ze denken ergens verstand van te hebben. maar vaak en nog vaker vat jij het verkeerd op. Het is niet de persoon die jou raakt. Jij raakt jezelf door je eraan te ergeren. Zodra je dat begint te zien kan het proces beginnen. Zodra jij je gaat ergeren ga dan even weg. En is dat niet mogelijk vraag dan of ze mogelijk even ergens anders druk kunnen doen omdat je er even niet zo goed tegen kan. ( Dit valt meestal in minder goede aarde.) Bedenk dat zij het niet bedoelen jou te irriteren. Zij zijn bezig zichzelf zoveel mogelijk te zijn en waar ze dat niet zijn, zijn ze onwetend misschien of wat anders, maar zeker niet erop uit om jou te irriteren,. Hun gevoel is niet jouw gevoel en andersom...

Ja hoor, dat is een even goede oplossing als eender welke andere. Jij bepaalt immers voor jezelf met wie jij wel of niet wenst om te gaan. Tracht je echter niet te ergeren aan hen want vaak zijn deze mensen er zichzelf niet van bewust dat ze dit soort effect hebben bij anderen. Niet zelden zijn het onzekere mensen die (bewust of onbewust) al pratend in evenwicht trachten te komen met zichzelf. Probeer hen eens te observeren vanuit deze denkpiste en het zou me niet verbazen dat je er af en toe heel hartelijk kan om lachen als je die babbelaars weer eens in actie ziet. Want... hetgeen waar we ons in ergeren is hetgeen we voeding geven en je zal het misschien al gemerkt hebben, hetgeen we voeding geven groeit en alsof de duivel er mee gemoeid is komen er dan plots veel meer drukke mensen op jouw pad. Even die druktemakers-cirkel doorbreken dus en er met een andere ingesteldheid naar kijken dan hoef je ze niet altijd uit te sluiten want er zijn in de buurt van drukke mensen ook evenveel andere mensen die wel een goed gevoel opwekken bij jou en het zou toch zonde zijn dat je het contact met hen verliest, toch? Niets belet jou trouwens om zo'n druktemaker aan te spreken en duidelijk te maken hoe die bij jou overkomt. Je doet er die ander een plezier mee want zoals jij ze aanvoelt zo willen die druktemakers echt niet overkomen bij jou. Dus vanwege jouw openhartigheid kunnen zij zich anders instellen zodat jij er geen last meer van hebt. Mogelijkheden genoeg om hiermee om te gaan dus. Liefs en Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100