Iemand die niet van mensen houdt hoe noem je zo iemand en hoe ga je ermee om?

Vraag spreekt voor zich

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misantropie is een levenshouding die zich kenmerkt door het wantrouwen van mensen en een pessimistische visie op de samenleving. Een misantroop kan humaan en sociaal gedrag vertonen en is dus niet per definitie anti-sociaal of het tegengestelde van een humanist. Het woord misantropie komt van het Griekse misos ("haat") en anthropos ("mens"). Een synoniem voor misantropie is mensenhaat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Misantroop

De vraag spreekt niet voor zich vind ik.Want welke mensen bedoel je ? Psychopaten ? Dus mensen die geen gevoel hebben voor andere mensen of kluizenaars ?Mensen die er voor kiezen om op zichzelf te wonen en geen kontakt willen met andere mensen.De laatste categorie houdt soms niet van teveel mensen, of niet van mensen en mijdt ze daarom. Voor beide categorieen geldt dat je niet hoeft te wachten op een echte band,en dit wetende ga je met hen om op een duidelijke rustige manier.Die jouw en de betreffende persoon niet schaadt.

Sommige autistische mensen kunnen heel moeilijk omgaan met andere mensen. Ze kunnen zich namelijk moeilijk voorstellen hoe een ander denkt: dat zijn veranderingen, en daar kunnen ze moeilijk mee omgaan. Op den duur kunnen ze heel veel leren, het gaat alleen veel langzamer dan bij 'gewone' mensen. Met zo'n persoon ga je het beste om, door heel duidelijk te zijn.

Bronnen:
Het vreemde voorval van de hond in de...

Ik heb deze vraag gesteld omdat mijn dochter zegt dat ze niet van mensen houdt en omdat ik daarvan schrok. Als er een soort wezens onvoorspelbaar is, dan zijn dat mensen. Mensen hebben emoties, hebben daar vele manieren voor om daar mee om te gaan en dat kan per minuut wisselen. Niet alleen de emoties, ook het gedrag is sterk wisselend. Van dat oogpunt uit kan ik me de opmerking van jouw dochter heel goed voorstellen. Om er direct een naam aan te geven (sticker opplakken) is wel heel resoluut. Ga eerst eens achter de reden van deze uitspraak aan. Waardoor houdt ze niet van mensen, wat maakt haar zo bang of afstandelijk? Pas dan heb je een ingang om daar mee aan de slag te gaan. Heel veel geduld en succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100