hoe gaat een scheiding precies in werking als je ook kinderen hebt (op 1 kind staat voogd omdat die onder behandeling stond) en een uitkering hebt ?

stel je hebt een uitkering en zit te denken om te scheiden omdat t niet lekker loopt je heb dan een van de 2 kinderen staat een voogd op omdat er dingen niet hellemaal lekker liepen totaal plaatje hij werd gediagnoseerd adhd met nog wat problematieken dus geen rare dingen we wonen dus gewoon allemaal samen maar ik wil toch graag weten wat voor invloed t allemaal heeft als we gaan scheiden sta ik dan op straat zonder geld of kan ik een uitkering krijgen en een ander huisje en de kinderen moeten we een regeling opstellen op papier of kan dat onderling ?? wat als vader weer werkt krijgt hij dan minder tijd met ze of moet ik dan bij hem komen oppassen of kunen ze dan bij mij blijven.
graag serieuze reakties aub of liever dan geen reaktie!!
of privé bericht mag ook wel graag een antwoord als je er verstand van hebt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet een convenant maken waarin je scheiding beschrijft van je spullen en de financien. Daarnaast maak je een omgangsregeling. Je zult een huis moeten zoeken. Verder zullen jullie allebei gewoon werk moeten zoeken. Je kan wel een uitkering krijgen tot je weer werk hebt.

Ik ben als gescheiden man ervaringsdeskundig, plus ik heb het hele proces van scheiding goed gevolgd. Eigenlijk stelt een scheiding niet zoveel voor. Je wordt *juridisch* van elkaar op afstand gezet. Dus als jij weer een kind krijgt, is er niemand meer automatisch de vader; als jij dood gaat, gaan jouw bezittingen niet automatisch over op iemand anders. Een scheiding is dus uitsluitend een juridisch verhaal. Het is zelfs zo, dat als de rechter de scheiding heeft uitgesproken, je nog helemaal niet gescheiden bent! Want de scheiding gaat pas in, nadat jij/je man hebben besloten om die scheiding te laten inschrijven in het gemeentelijke register. Dit laatste besluit is dus aan jou, niet aan de rechter. Je blijft gewoon vader en moeder. En gelukkig heeft de politiek dat een beetje ingezien, en heeft men de verplichting opgesteld dat de scheidelingen een convenant opstellen. ADHD is geen reden voor een slechte relatie. Hij kan pillen krijgen, hij kan allerlei oefeningen doen om de verschijnselen te verminderen. Jij kan besluiten alsnog met deze nadelen te leren leven. Want niemand is volmaakt, en als je een ander neemt, krijg je gewoon een ander setje nadelen. Naar mijn overtuiging schiet je dus niets op bij een scheiding. Maar dit is persoonlijk. Ikzelf vind, dat het een grote uitdaging is, om er alsnog wat van te maken. Ik kan je aanraden om daar boeken over aan te schaffen en samen door te nemen. Ik hoop nu, dat je begrepen hebt, dat een scheiding niet zoveel zal uitrichten in je leven. Het is niet datgene waardoor je gelukkig zult worden. Geluk heb je namelijk zelf in de hand: je moet ervoor vechten.

Bronnen:
De zeven pijlers van een goede relatie;...
Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden;...
Liefde is een werkwoord; Alphons Vansteenwegen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100