Een vriendin van mij is geslagen door haar vriend. Hij manipuleert haar ook. Waarom blijven zulke vrouwen toch bij hun partner? Ze is financieel onafh

De kids zijn al volwassen.

Toegevoegd na 18 minuten:
Ze hebben al een half jaar apart gewoond en toch nam ze hem weer terug in huis. Ze weet zelf ook wel dat hij haar als een touwtjespop behandeld. Op haar werk is ze een afdelingsmanager en hakt ze dagelijks knopen door!
Ze heeft veel vrienden waar ze terecht kan en toch....
Ik kan er echt niet bij!!! grrrrr

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ze wil zelf niet weg: angst represaille het gevoel dat ze niets is zonder hem het gevoel van mislukking het idee nooit van haar vriend af te komen te onzeker zijn om een nieuwe start te beginnen geen beroep willen of durven doen op vrienden waar ze terecht kan een slecht zelfbeeld (die gasten kunnen je echt afbreken) waardoor haar recht op geluk niet zo belangrijk is. en zo zijn er nog veel meer redenen. wat belangrijk is om het bespreekbaar te houden/maken en haar niet af te keuren op de keuzes die ze maakt (blijven, terughalen etc) geef aan dat je er voor haar bent, dat ze altijd met je kan praten en bij je terecht kan. geef aan dat je het moeilijk vind om haar ongelukkig te zien en dat ze veel meer waard is dan een dergelijke situatie. mocht het echt gevaarlijk worden maak dan melding van huiselijk geweld. als ze te porren is voor een uitje of ontspanning spreek dan een keer samen af. filmpje kijken, avondje met vrienden onder elkaar, ga daar een keer op de koffie, een bioscoopje etc. gewoon een keer wat anders dan puur de situatie zien te overleven, op de tenen te lopen om 'te voorkomen' etc. de keuze maakt ze zelf op een tijdstip waarop ze zelf 100% achter haar keuze staat. onbegrip kent ze al genoeg dus de behoeft aan begrip is veel groter en ook belangrijker. dit is wat je haar kan geven.

Er zijn zo veel redenen: Bang om de knoop door te hakken bang om alleen te staan bang voor commentaar van de familie bang voor de partner

vaak kennen die vrouwen niet anders omdat ze in hun jeugd dit ook al thuis hebben meegemaakt dus ondanks dat ze het niet leuk vinden is het wel vertrouwd en daarom blijven ze vaak

Dat heeft te maken met een emotionele afhankelijkheid die de vrouw heeft tov de man. Deze emotionele afhankelijkheid kan allerlei oorzaken hebben. Hij geeft haar blijkbaar iets dat ze nodig heeft, en denkt nergens anders te kunnen vinden. De vrouw heeft in zo'n situatie een foutief zelfbeeld gecreerd, die maar moeilijk om te buigen is. En dat is de reden dat zo'n vrouw veel te lang blijft leven bij zo'n man.

Waarschijnlijk houdt ze te weinig van zichzelf om zichzelf een lieve man te gunnen die echt van haar houdt, waarschijnlijk denkt ze deze man te verdienen (wat natuurlijk niet zo is). Helaas kan je er als buitenstaander weinig aan doen, je kan praten als brugman maar het is je vriendin die zelf de beslissing moet nemen om bij haar man weg te gaan, door hem bij haar naar beneden te halen zal alleen maar averechts werken. Het enige wat je kan betekenen is je deur open houden als ze je iets wil vertellen.

Omdat ze verliefd is! en toch aangetrokken tot die gast! Raar maar waar! Liefde maakt blind, klopt helemaal!

Aangezien ze financieel onafhankelijk is, zal dat wel niet het punt zijn. Ze hebben ook al kinderen die volwassen zijn, dus daarom blijft ze niet bij hem.. Er blijven maar een paar mogelijkheden over: ze smelt als boter als hij haar liefheeft, erover praat en achter gesloten deuren gaat het spelletje voor 18+ verder, en daarna vindt ze hem weer een wereldvent en zal ze bij hem blijven. Waarschijnlijk is ze nog steeds verliefd op hem, en hij weet dat. Door met haar de liefde te bedrijven zal ze weer bij hem blijven, daar zal hij vast handig misbruik van maken, want zo is het waarschijnlijk éérder ook zo gegaan. Tenminste zo ging het bij ons ook: er gebeurde van alles tussen mijn ex en mij, maar zodra er sex in het spel kwam was alles weer koek en ei. En denk je "Oh, hij houdt dus wél van mij, waarom zouden we anders zo vaak / zo goed/ zo geweldige sex hebben?".. Maar toch, je zal er nooit achter komen. Misschien heeft het wel helemaal niet te maken met sex, of ze zal het nooit toegeven... Uiteindelijk zijn het wel twee mensen die met elkaar in één bed slapen en zich tot elkaar aangetrokken voelen.. Toch blijft het een feit dat zij de enige is die daar zelf het antwoord op weet en ze zal zelf moeten besluiten om bij hem te blijven. Jij kan alleen maar toekijken, je erbij neerleggen, of het haar blijven uitleggen. Maar hoe dan ook, het is en blijft haar eigen leven en haar eigen besluit om bij hem te blijven. Toegevoegd na 3 minuten: of het haar uitleggen... daarmee bedoelde ik je begrip tonen voor haar situatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100