Wat kan ik zeggen aan de telefoon tegen een vriendin die ik heel lang niet heb gesproken, door ruzie? Ik heb al sorry gezegd enz. (zie beschrijving)

Ik heb haar wel weer eens gesmst, maar ze deed nogal kortaf of reaggeerde soms helemaal niet. Ik wil graag dat het weer goed komt, want we kennen elkaar al heel lang. Ik wil haar wel bellen maar ik durf niet.. Want wat moet ik zeggen? Sorry heb ik nu al 1000x gezegd, ookal was het niet helemaal mijn fout allemaal, maar ik wilde het weer goed maken.. Over de ruzie wil ik het liever niet meer met haar hebben, ik wil een nieuwe start beginnen, maar ik ben zo bang dat het gesprek stilvalt.. Heeft iemand tips? Het zou me zo ontzettend helpen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Stuur haar, om te beginnen, eens een mooie Kerstkaart waarin je jouw gevoelens duidelijk maakt. De Kerstdagen lijken me toch een mooi moment om ruzies weer bij te leggen. Schrijf haar dat je het graag weer goed wilt maken en dat je haar binnenkort zult bellen. Dan is ze voorbereid op jouw telefoontje en kan ze rustig even over de situatie nadenken.

sorry soms bedoel veel soms niks..gaat om wat jullie hebben ruzie..als gaat om een jonge dan jou vriendin heeft geen vertrouw niet meer in jou..als gaat om iets anders dan probeer eerst met haar afspraakje maken en in ogen kijken en zeg aan haar wat voelt je en dat miss je haar erg veel .. misschien krijgen je niet direct antwoord maar met geduld komt alles goed.

Wat je het best kunt doen is haar zelf de vraag voorleggen of zij de vriendschap weer op wil pakken met het risico dat zij nee zegt. Dat is dan niet leuk maar je weet dan tenminste wel waar je aan toe bent. Dus pak die telefoon en zeg (ik zou niet sms-sen deze keer als ik jou was) dat je al enkele keren hebt gezegd dat het je spijt en dat je die ruzie nu helemaal achter je wilt laten en de vriendschap van vroeger een nieuwe start zou willen geven. Als zij positief of niet al te negatief reageert vraag je allereerst hoe het met haar gaat en ga in op wat ze je vertelt. De rest komt dan vanzelf. Je hebt niets te verliezen want nu heb je ook niks. Dus kom, vooruit, do it!

is het niet verstandig om gewoon langs haar te gaan? Dan weet je gelijk hoe zij er over denkt en wat haar reactie is. Als je belt of smst zie je geen gezichtsemoties dus kunnen jullie beide dingen verkeerd opvatten. en als de ruzie nog niet echt is bijgelegt zou ik als ik jou was gewoon even met haar over praten, jij jou eigen verhaal en zij die van haar! Maak haar duidelijk dat het je nog dwars zit bijv. Bij vriendschap hoort nu eenmaal ruzie, en uitpraten is de enigste optie als je de vriendschap wilt voortzetten. Dit maakt jullie band ook sterker! Wil je dan toch even bellen / smsen dan kun je haar vragen of je langs kunt komen om te praten of dat jullie ergens afspreken om te lunchen bijvoorbeeld. Sorry alleen vind ik persoonlijk niet voldoende, je eigen fouten (als je de gemaakt heb) toegeven hoort er ook bij. Succes

ruzie maak je SAMEN, dus waarom zou JIJ de persoon zijn die het goed moet maken? ook dit moet van 2 kanten komen. het vergeten werkt niet altijd, vaak blijft er wat broeien en scheef zitten. zeg wat je denkt, en probeer er toch samen over te praten. mijn ervaring is dat als je dingen recht kan zetten je pas echt met een schone lei kan beginnen (mits ook dit weer van 2 kanten af komt uiteraard) er is niets mis met een stilte in het gesprek (het is geen entertainment tenslotte) het is beter om soms even na te denken wat je moet zeggen en hoe je het kan zeggen dan er wat uit te flappen wat verkeerd opgevat kan worden (dan kom je van de regen in de drup) ik zou niet meer op knieen gaan als ik jou was in de hoop dat de zoveelste sorry werkt in de zin van 'het is goed zo we gaan verder alsof er niets is gebeurd'. geef aan dat het je niet lekker zit en het graag uit wil praten. dan hoor je vanzelf wel of je vriendin hier ook behoefte aan heeft. (soms heeft iemand een langere time out nodig, accepteer dat en laat het eventjes rusten) succes

Wat ik uit je reacties lees is dat je haar gebeld hebt en gevraagd hebt hoe het ging etc., waarna je vriendin na 5 minuten weer ophing... Ik maak er uit op dat je het nog niet had gehad over je spijt tijdens dat gesprek. Misschien was ze teleurgesteld dat je over andere dingen praatte, maar ja, jij was natuurlijk hardstikke zenuwachtig. Misschien kan het je helpen om op te schrijven wat je wilt zeggen tegen haar. Maar dan niet gaan wachten, maar direct als ze opneemt zeggen: *** Hoi met mij, ik wil graag iets tegen je zeggen en heb het opgeschreven omdat ik bang ben dat ik anders niet uit mijn woorden kan komen van de zenuwen. En dan komt het helemaal verkeerd over. Ik wil het graag aan je voorlezen omdat het belangrijk voor mij is dat je begrijpt dat ik inzie dat ik rot tegen je gedaan heb.*** Zoiets bijvoorbeeld, en dan ga je voorlezen wat je hebt opgeschreven, of verder met voorlezen omdat je de vorige zinnen ook {heel verstandig! ;-)} had opgeschreven. Als je het namelijk opschrijft geeft het jou de gelegenheid om goed van te voren te overdenken wat en hoe je het precies wil zeggen. Eigenlijk doe je dat ook voor jezelf. Probeer niet van te voren te bedenken hoe je vriendin zou kúnnen reageren. Doe "gewoon" wat je doen moet en zeg wat je te zeggen hebt. Reageert je vriendin positief? Mooi. Reageert ze niet positief? Jammer, dan moet je het echt loslaten en verder gaan met je leven nu, want schuldgevoel bederft ook de vreugde van het heden. Je hebt het geprobeerd, je hebt gezegd wat je nodig vond om te zeggen, en dan nu verder met je positieve ontwikkeling. Geef jezelf een schouderklopje omdat je de moed hebt voor je fouten uit te komen. Van mij krijg je er hiervandaan al vast één!

Ik heb het zelfde probleem er ben er kapot van heb deze hele ochtend niks van haar gehoord en heb duidelijk gezegt wat ik voor haar voel. en ze komt zo naar me toe ik hou verschikkelijk veel van haar en ik ben een jaloers type en ben ook vaak jaloers erop als je met haar vrienden gaat chillen hoe kan je voorkomen dat je snel jaloers word ? iemand een antwoord voor me ? Just tell her how you feel about her that's the best way to do it.

Alvorens haar op te bellen zou ik haar eerst een brief schrijven waarin je 'de ruzie afwerkt' Want eerst moet je namelijk die rimpeling tussen jullie wegwerken en die onenigheid volledig afsluiten om weer 'gewoon' verder te kunnen gaan. In die brief kun je haar erop wijzen dat die ruzie om een kleinigheidje er toch niet de reden van mag zijn/worden dat aan jullie mooie vriendschap een abrupt einde komt. Vertel haar ook dat je haar als vriendin vreselijk mist en dat je dolgraag weer alles 'bij het oude' wilt hebben. Zeg haar in die brief ook dat je haar op wilt bellen en dat je dat voornemens bent..b.v. de dag nadat zij jouw brief ontvangen heeft. Dan het telefoongesprek: Daarin vraag je haar als eerste.. of zij, net als jij, ook graag een dikke, dubbele streep wilt onder die ruzie wilt zetten. Daarna nodig je haar uit voor een kopje koffie met iets lekkers erbij..ergens in de stad. Ik vermoed dat je vriendin zich door jouw voorstel heel opgelucht en gelukkig zal voelen en dat zij jou dus weer heel snel in de armen..en hart.. wil sluiten. Veel succes, hoor!! Groet, Ton

Een ruzie maak je niet goed aan de telefoon, dat doe je samen rond de tafel, terwijl je elkaar recht in de ogen kijkt. Ik begrijp uit je verhaal dat jij al meerdere malen sorry hebt gezegd, ook al was het niet altijd jouw fout waardoor de boel geëscaleerd is. Zoals de Engelsen zeggen: It takes two to tango! Met andere woorden: er zijn twee mensen nodig om ruzie te krijgen en er zijn ook twee mensen nodig om het weer bij te leggen. Als jouw vriendin niet bereid is om een normaal gesprek met jou te voeren van mens tot mens, dan houdt het op. Stuur haar een e-mail (of kaart / brief) waarin je haar vertelt wat je dwars zit, dat je het heel graag goed wilt maken met haar, Wacht haar antwoord rustig af. Reageert ze niet, of heel afwijzend? Doei vriendin dan. Je moet geen energie steken in contacten die van één kant komen. Wees niet boos op haar; waarschijnlijk weet ze niet beter. Of wel, en in dat geval komt het wel goed. Maar houd de eer aan jezelf, altijd.

Ga naar haar toe met een hele mooie bos bloemen en maak het samen goed. Met deze dagen moet je geen ruzies hebben en juist deze dagen zijn om het bij te leggen. Met een sms en een telefoon gesprek bereik je vaak helemaal niets. Echt je zult zien dat het goed komt omdat jullie elkaar dan in de ogen moeten kijken. Heel veel succes en kop op !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100