Mijn zusje (14) gaat om met Marokkaanse straatjongens, wat moet ik doen?

Ze is erg verlegen en trapt in de verhalen van die jongens. Ik vind dit erg zonde omdat ze best mooi is en op het atheneum zit.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen ontwikkelde mensen van marokkaanse afkomst maar ik praat hier echt over potentiële drugdealers etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

wijs haar op de gevaren, die omgaan met straatjongens met zich mee kan brengen. stip het thema loverboys bijv eens aan. uiteindelijk moet je zusje zelf beslissen met wie ze omgaat. je hebt immers niet de controle over haar. echter goede voorlichting kan haar wel helpen bij het nemen van keuzes.

Jij bent niet verantwoordelijk voor je zusjes. Dat zijn je ouders. Praat er dus met je ouders over. Dat zeg je dan tegen je zusje. Dat je daar onder het eten wel eens over wil praten....

Je zusje hoort om te gaan met mensen van haar niveau en haar klasse. En potentiële drugsdealers horen daar niet bij. Geef haar waarschuwingen en zorg ervoor dat je ouders haar ook waarschuwen.

er staat als het goed is een boekje over loverboys op je boekenlijst, de titel weet ik even niet meer, haal het uit de bieb en laat het haar lezen. (wie weet de titel??)

Je moet je ouders vertellen dat die vrienden waarmee ze omgaat drugscriminelen zijn.En ze haar daar ook in meeslepen.Met alle gevolgen dat ze ook in dat milieu terecht komt en de vernieling in gaat of met justitie in aanraking komt.Ik kan begrijpen dat je het beste met je zuster voor hebt,want ze kan goed leren.Maar hier zullen je ouders haar vanaf moeten houden voor haar eigen bestwil en toekomst.

Of het al dan niet om MAROKKAANSE straatjongens gaat lijkt mij in deze situatie niet relevant. Nederlandse jongeren kunnen zich net zo goed misdragen als de door jou bedoelde jongeren. Maar goed, dit even terzijde. Nu het probleem: De vraag is natuurlijk: Praat jij over FEITEN of ZIJN die jongeren naar jouw MENING potentiële drugdealers. Misschien leef jij wel met een zeker vooroordeel t.a.v. die groep mensen. Maar stel nu even dat jij gelijk hebt, dat je zusje met open ogen in de val aan het lopen is...wat dan? Mij lijkt het dat de aangewezen weg is..dat jij je zusje de ogen opent. Als ze echt het verkeerde pad op dreigt te gaan..praat dan met haar en probeer haar met eerlijke en redelijke argumenten te overtuigen van jouw zorgen m.b.t. het haar dreigende gevaar. Een meisje van veertien kun je feitelijk niet echt meer als een klein kind beschouwen en dus vermoed ik dat zij wel voor rede vatbaar zal zijn. Overigens vermoed ik dat jij je zusje wel een beetje onderschat als je denkt dat zij zonder enige terughouding 'trapt in de verhalen van die jongens' Groet, Ton

Ik zou haar er voorzichtig op wijzen zónder het te verbieden of bazig over te komen. Zeg dat je haar alleen wilt waarschuwen maar dat ze zelf moet beslissen over haar leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100