hoe kan ik mijn moeder duidelijk maken dat ik haar gedrag erg vervelend vind?

de laatste tijd lig ik voortdurend over hoop met mijn moeder, wat ik zelf het ergste vind is dat ze heel gemeen over of tegen mij kan doen, zoals laatst toen mijn zus zij: zeg,jij bent eigenlijk best dun geworden, toen zij mijn moeder: nou helemaal niet hoor.'' ze maakte hier ook geen grapje mee, ze meende het (ze mag het menen, maar moet ik dat dan de hele tijd aanhoren?) ook geeft ze mij gewoon van bijna alles de schuld, van de hond die tegen haar benen liep (ik zou hem gestuurd hebben) tot de tandartsrekening. ik word hier zelf ook echt heel onzeker door.
ik zit nou in mijn eindexamenjaar en ga zowiezo op kamers volgendjaar. maar toch wil ik deze situatie graag verbeteren. (als deze nog steeds hetzelfde is als ik uit huis ga, neem ik waarschijnlijk geen contact meer op)
ik hoop dat jullie een beetje snappen waar ik mee zit en advies kunnen geven. hoe kan ik het haar laten snappen? alvast erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een keer rond de tafel gaan zitten met je moeder en het erover hebben.

Probeer met je moeder te praten. niet op het moment dat er iets is voor gevallen maar op een rustig moment. Vertel haar hoe jij je op het moment voelt. Denk je dat een gesprek er niet in zit, schrijf het dan op en laat het haar lezen. Wacht daarvoor een geschikt moment af. Denk ook na of jezelf geen vervelende opmerkingen terug geeft, dan escaleert het alleen maar. Probeer het respectvol over te brengen. Er zijn maar weinig moeders die bewust hun kind miserabel willen laten voelen. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100