hoe kan ik op mezelf wonen?

lieven mensen. ik ben een meisje van 16 die werkt 4 keer in de week bij de van haren. en in de avond bij een restaurant. ik heb nooit een goede band met mijn ouders gehad. ik heb 2 broertjes die moeilijk opvoedbaar zijn dus daar gaat veel aandacht naar toe. en naar mij bijna niks. we lopen al met het hele gezin bij jeugdzorg maar dat is nu afgelopen. ik heb altijd ruzie met mijn ouders. ze houden me alleen maar thuis want ik moet dit ik moet dat. omdat hun zich bezig kunen houden met mijn broertjes. ik doe het goed op school heb leuk werk dus ben geen moeilijk kind. maar wie wilt er nou niet een keer naar vriendinnen toe? nou van mijn ouders mag dat niet. ik moet maar thuis blijven. nou ik het dat ik een weekje bij een vriendin heb geslapen en daar helemaal tot rust ben gekomen. daar moet ik ook gwn alles doen de was afwassen en alles. geen problemen mee hartstikke leuk.
maar thuis kom ik tog heel veel te kort. hoe kan ik hieruit komen? ik wil graag op mezelf wonen maar daar heb ik het geld nog niet voor. begeleidend wonen? kan iemand mij helpen?


xx anuschka

Weet jij het antwoord?

/2500

als je echt op je zelf wilt gaan wonen dan moet je echt 18 jaar of zijn om je bijv. in te kunnen schrijven bij een woningstichting en dan kan het ook nog lang gaan duren voor je een woning krijgt toe gewezen. En voor begelid wonen kom je volgens mij ook niet zo maar voor in aanmerking. Dat gaat meestal via hulpverlenings instanties. maar je kan beter de situatie uitleggen aan je ouders of aan een ander familielid die met je ouders kunnen gaan praten. Want jou 2 broertjes die moeilijk opvoedbaar zijn vereisen nu eenmaal meer aandacht dan "normale"kinderen. Ik hoop als je hier iets aan hebt.

er zijn instanties ik geloof dat jeugdzorg dat ook wel weet die kunnen je kamer training geven dan kun je ook met 16 uit huis maar je moet zelf met jeugdzorg praten en de situatie goed uitleggen misschien kun je ook wel naar een pleeggezin voor de periode dat je op de wachtlijst staat ik kan alleen zeggen praat met jeugdzorg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100