Waarom willen wil vrouwen een man die langer is dan zijzelf?

Begrijp ik niet. Een dame mag wat mij betreft best langer zijn dan ik, wat maakt dat nu uit?
IOf ziet er iets achter wat ik niet begrijp?

Toegevoegd na 2 minuten:
wil=veel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat dit te maken heeft met het ouderwetse beeld van de man en de vrouw. Het idee dat de man sterker zou moeten zijn, en de vrouw moet beschermen en leiden. De man zou krachtiger moeten zijn, groot en gespierd, en zou als het ware 'boven' de vrouw geplaatst worden. Nu is vooral dat laatste natuurlijk onzin, maar veel vrouwen blijven het fjin vinden om het idee te hebben dat hun man hen beschermt, sterker is dan zij. Als de man kleiner is, lijkt het juist andersom te zijn.

Omdat vrouwen onbewust onderdanig zijn aan de man. De rol van de vrouw in het huwelijk is daarvan een voorbeeld. Althans, zoals de kerk hem al jaar en dag verkondigd. Zij willen worden geleid.

Ik ben inderdaad erg gelukkig met mijn warme, grote, sterke boom van een man. Waarom? Zelf denk ik dat het niet alleen "ouderwets" is, maar ook een biologisch/evolutionair aspect heeft. De rolpatronen zijn niet uit het niets komen vallen. Je zoekt als vrouw toch die man uit waarvan je eicellen gaan roepen: ja, dat is een goed exemplaar. En natuurlijk selecteren vrouwen niet alleen op lengte - ook op intelligentie, mogelijkheden om warmte te geven, op kracht, op die mooie ogen en die lachrimpeltjes en ga zo maar door - maar het is een factor die meeweegt... Daarom denk ik dat de lange man en de korte(re) vrouw nog heel lang het beeld zal bepalen. Maar het betekent niet dat er als korte man geen vrouw voor je rondloopt. Dan wegen je andere goede eigenschappen gewoon zwaarder.

Ik zie een heel andere reden. Onbewust vallen we vaak op mensen met een uiterlijk dat wijst op goede gezondheid en goede genen. Gezonde mannen zonder genetische afwijkingen zijn gemiddeld langer dan dito vrouwen, dus voelen we ons eerder aangetrokken tot mannen die langer zijn dan wijzelf. Het is net zo'n principe waardoor we eerder vallen op iemand met een symmetrisch gezicht. Met onderdanigheid heeft dat niets te maken. Toegevoegd na 3 minuten: Overigens gaat het mannen zijn gemiddeld langer dan vrouwen natuurlijk niet meer op in een meer gemengde samenleving. Aziatische mannen zijn bijvoorbeeld vaak minder lang dan Nederlandse vrouwen (maar langer dan Aziatische vrouwen). De voorkeur voor kenmerken die duiden op goede genen is door evolutie ingebakken in een tijd dat er alleen potentiële partners binnen dezelfde bevolkingsgroep waren.

Ik ben zelf een kop groter dan mijn vriend. En hou erg veel van hem. Zijn karakter compenseert ruimschoots zijn lengte. Ik moet wel eerlijk toegeven dat je je als vrouw toch wat minder beschermd voelt met zo'n klein ventje aan je zij. Nu heb ik altijd het gevoel dat ik hém moet beschermen ;-)

ik vind het zelf gewoon fijner als de man langer is,ik vind het al gek om naast een man te lopen die kleiner is...komt niet mannelijk en beschermend over

Mijn man is net zo groot als ik ben dus 1,68,dat is niet echt groot maar hij is meer mans dan menig lange man en dat is wat telt.De uitstraling is veel belangrijker.

Je moet de vraag andersom stellen lijkt mij. Waarom willen mannen een vrouw die kleiner is dan zijzelf? Mannen wil zich graag de grote belangrijke beschermer voelen!!