Wat kan je doen als een bejaarde door een nieuwe relatie wordt ingepalmd maar je ziet dat dit niet goed is voor haar?

Mijn oma is 87 jaar. Mijn opa is tien jaar geleden overleden. Hierna is zij een man tegengekomen die haar totaal isoleert van de rest van de familie. Ze zou eigenlijk in een bejaardentehuis moeten maar geeft zelf aan dat zij dit niet wil. Ze drinken hevig vanaf een uur of elf in de ochtend en komen dus nergens meer. Die man woont bij haar in maar heeft ook nog zijn eigen huis (ze wonen in dezelfde straat) en staat ook ingeschreven als haar mantelzorger. Ze is hevig vermagert en ze is vaak de weg kwijt. Wat kan je als (klein)kind doen om een bejaarde uit deze ongezonde omgeving te halen en haar in een omgeving te zetten waar er prof. voor haar gezorgd kan worden?

Toegevoegd na 30 minuten:
Voor de toevoeging, het gaat niet om het geld absoluut niet mijn oma heeft alleen AOW. Mijn oma geeft af en toe aan dat zij bang is voor deze man maar wij kunnen daar niets mee. Ik snap best dat je haar niet in een bejaardentehuis moet stoppen tegen haar wil. Maar ik zoek naar mogelijkheden. Deze man heeft ons al meerdere malen fysiek bedreigd dus praten is niet echt een optie. Ook niet met oma want die is dus vaak de weg kwijt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Precies,als deze man haar mantelzorger is dan kun je via de instantie voor welke hij werkt hier een zaak van maken;alcohol drinken met zn cliente,wat je oma immers is,is absoluut niet toegestaan. Hardstikke goed dat je zo voor je oma opkomt!!!Vooral doorgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100