Help ik weet het niet meer. Mijn vriend liegt, plukt mijn pin leeg en houd briefen achter. Wat moet ik nu doen?

Mijn vriend en ik zijn bijna 4 jaar samen en wonen bijna 2 jaar samen in een koop huis. Nou was ik laatst de was aan het doen en tot mijn grote schik vond ik in zijn broekzak een brief van de incasso. Van een schuld bedrag waar je echt niet vrolijk van wordt. Ik weet niet beter dan dat de kosten altijd goed verliepen. Ik met me stomme vertrouwen. Nou na veel uitzoekerij blijkt dat hij voor de hypotheek al een half jaar niet betaald heeft. En ik dus steeds wel gewoon heb betaald. Hij blijkt heeft hij toe gegeven briefen achter gehouden te hebben van eerdere waarschuwingen. Ik weet gewoon nergens van hij heeft tegen mij nooit wat gezegt hierover?! En toen ik me eigen pin na ging kijken zag ik dat hij zonder mijn toestemming mijn pas heeft gebruikt. En waarvoor? Nou om andere open rekeningen te betalen die hij ook nog heeft lopen. En dat gaat ook niet over 500 euro maar veel meer. Hij heeft echt een geld probleem. Ik ben er kapot van! Ik hou van hem alles ging zo goed samen en nu ineens dit.

Gelukkig vond ik die brief anders hadden ze ons huis leeg getrokken. Maar nu hoe verder? Ik weet het niet meer. We gaan eerst die geld schulden oplossen. (onze ouders gaan ons helpen)En erna ik weet het niet of ik verder met hem wil. Mijn vertrouwen in hem is nu op dit moment helemaal kapot. Maar ja we zitten ook nog met een koop huis. En leven daar samen in ik kan alleen maar boos op hem zijn en hij is alleen maar verdrietig en bang om mij te verliezen. Wat moet ik nu??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is ook belangrijk om te weten waardoor de sculden zijn ontstaan ... gewoon gemakzucht of een verslaving o.i.d. Het onderliggende probleem moet OOK opgelost worden.

je vriend is van zijn voetstuk gevallen, en zal heel veel moeite moeten doen om daar weer op te komen. ik las het al bij de anderen, maar hoezo een geldprobleem? gokken, te veel uitgeven aan onbenulligheden? of zijn er andere dingen die je niet weet? drugs/ vrouwen? ik zou dat wel willen weten, want als je dat niet aanpakt blijft het in de toekomst een probleem........ dus mijn tip: je vriend moet eerst even haarfijn uit de doeken doen waar het geld gebleven is en dan pas kun je een beslissing maken. succes het wordt vast niet gemakkelijk!

Ik ben bang dat je vertrouwen niet of nauwelijks terug zal komen. Je weet nu dat hij dingen maanden voor je verborgen kon houden. Wie zegt dat hij dat niet weer eens zal doen? mischien niet met geldzaken dan (als jij nu alles gaat regelen en controleren) maar wel met anderen dingen dan. Een vos raakt niet zomaar zijn streken kwijt. Ik vermoed dat hij gokverslaafd is of alcoholist..(?) iemand kan ook achter je rug om s avonds en s nachts drinken en dat kost ook een hoop geld (deed mijn ex en geloof me ze zijn sterk in het ontkennen en verbergen van hun verslaving) waarom kon hij anders de hypotheek niet betalen?? jammer hoor dat hij jouw vertrouwen geschaadt heeft. Jouw pinpas pakken zonder dat je het wist vind ik helemaal schandalig, hoe durft ie? Sorry maar ik denk dat het einde al in zicht is en ook al ga je met hem verder, je zal altijd achterdochtig blijven en op een dag blijkt je vertrouwen weer geschaadt.. Heel veel sterkte in deze nare situatie!

dumpen! een relatie hoort gebaseerd te zijn op wederzijds vertrouwen. Dat is er duidelijk niet dus ook geen relatie.

Ten eerste wens ik je veel sterkte toe, want dit is een hele nare situatie waar je nu inzit! Er zijn stappen die je moet ondernemen,die zullen moeilijk zijn want verstand en gevoel werken niet altijd samen. Je zult nu toch naar je verstand moeten luisteren om hier goed uit te komen. 1. Neem een andere pin voor je pinpas en houd die voor jezelf! Neem de controle over jullie financiën en houd hem er eerst buiten. 2. Praat met hem, waarom heeft hij dit gedaan en wat zit er achter? Is het gemakzucht, verslaving of iets anders? 3. Zoek hulp voor hem en jezelf. Een psycholoog of iemand anders die kan helpen. Hij zal dat waarschijnlijk niet willen maar als hij verder wil met jouw dan zal hij wel moeten. Hij heeft je vertrouwen flink beschaamd! 4. Laat hem je ouders terug betalen. Ik snap dat je niet aan wilt kloppen bij een schuldsanering? Maar als je toch voor je ouders kiest zet dan de schuld aan hen op papier en laat hem alles of het grootste deel terug betalen. Laat hem dat tekenen. Het is door hem ontstaan dus hij heeft de verantwoording om het op te lossen. (Iets wat jij nu doet). 5. Probeer het huis te verkopen als het echt niet anders kan en begin opnieuw. 6. Denk heel goed na of je wel verder wilt met hem. Hij lijkt niet echt de ernst in te zien van de situatie. Hij lijkt mij niet een partner die iets toevoegt aan een relatie. Hij heeft nu alleen maar genomen. Denk aan jezelf meid! Dat heeft hij ook gedaan... Heel veel sterkte en succes met alles!!!

straks flikt hij het nog een keer? en dan weet je het zeker. hij doet nu gewoon zielig omdat hij weet dat je hem dan helpt! denk daar is over na!

Liefde is blind... (en soms ook nog eens doofstom!) Alle goede adviezen ten spijt: het is JOUW relatie en JOUW leven. Ik heb begrepen dat de korte-termijn oplossing middels het bijspringen van je ouders is gevonden. Maar hoe moet dat op de lange termijn? Mijns insziens is een relatie ALTIJD gebaseerd op vertrouwen. Als jij van mening bent dat er na de korte-termijn oplossing voldoende grond is om met elkaar verder te gaan, dan moet je dat vooral doen. Zoniet... (dan heb je ws. het antwoord op je vraag!) Succes en veel wijsheid in deze!

Ja dit is een lastige situatie..! Ik begrijp de reacties van mensen hier wel.. op heeft hij misschien een verslaving en dergelijke.. Maar ik spreek uit ervaring, ik heb zelf in de schulden gezeten, en niet dat daar iemand van de dupe is geworden, maar als je in de schulden zit schaam je jezelf daar zo erg voor, dat je dat niet wil vertellen. Je wil het zelf oplossen tot je er achter komt dat het niet zonder hulp kan. En dan krijg je zulke situaties. Maar stel nou dat hij verslaafd aan iets zou zijn, dan heeft dat ook weer een oorzaak lijkt me. Mensen raken niet ´´zomaar´´ verslaafd aan iets, tenzij ze al verslavingsgevoelig zijn. Ikzelf ben nooit ergens verslaafd aan geweest toen ik in de schulden raakte, ik had gewoon problemen aan mijn hoofd uit het verleden waardoor ik post niet meer opende en heel mijn hoofd er gewoon niet bij had, en het beetje geld dat ik toen had, ging gewoon op aan mezelf troosten met cadeautjes bijvoorbeeld. Dus het hoeft niet altijd een verslavings oorzaak te hebben. Succes!

dumpen ik zou er gek van worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100