Waarom komen mensen vaak bij hun eerste potentiële partner terug?

Naar aanleiding van mijn vorige vraag ben ik tot een andere vraag gekomen. Er zijn idd meerdere potentiële partners met wie jij je leven had kunnen inrichten.

Waarom komen mensen vaak terug bij hun eerste potentiële partner? Wat is er zo bijzonder aan die eerste waarbij je dat gevoel kreeg als het bij andere net zo kan zijn? Waarom gaan ze dan gewoon niet naar een nieuwe, natuurlijk omdat er angst en zekerheid in mee speelt. Maar ik denk dat het toch meer is dan dat..

Waarom is de eerste zo belangrijk?

Toegevoegd na 8 minuten:
Waarmee je dus hebt besloten om je leven mee te delen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk omdat je allereerste grote liefde toch nooit helemaal uit je hart verdwijnt. en als er dan weer een samenkomst is in je latere leven kunnen die gevoelens weer terugkomen, samen met de mooie herinneringen. ik heb nu sinds 2,5 jaar een relatie (we gaan trouwen) met de man, waar ik 23 jaar geleden na een eenmalig avontuurtje een kind van heb gekregen. het verhaal is te lang, maar beiden onze eigen levens geleid zonder enig kontakt. tot we 2,5 jaar geleden samen gingen eten om eindelijk over het gebeuren te praten. de vonk sloeg meteen weer over en we hebben allebei nog nooit zo´n intense liefde meegemaakt.

Waarschijnlijk is het een kwestie van vergelijken.Bij de opvolg(st)ers van je eerste zie je misschie nadelen,die niet aan je eerste kleefden.Na m'n eerste liefde heb ik meerdereandere gehad maar ben toch met haar getrouwd!

Ik denk dat je aanname niet waar is. De meeste mensen komen niet bij hun eerste potentiële partner terug. De meeste mensen hebben meerdere kortetermijnrelaties voordat ze hun eerste langetermijnrelatie beginnen. En dat is meestal niet met hun allereerste partner. Ik zou er niet aan moeten denken om met mijn eerste partner getrouwd te zijn. Op dat moment was hij een ware, maar we groeiden zo uit elkaar dat we nu niet eens meer een béétje bij elkaar zouden passen.