14 Jarig meisje met 18 jarige jongen strafbaar?

ik ben dus 14 jaar en mijn lief is 18 , hij is afkomstig uit macedonië en is dus moslim , mijn ouders en zijn ouders zijn akkoord dat we samen zijn maar sinds vorige week bevinden er zich problemen bij hem thuis omdat hij gevraagd heeft aan zijn moeder of hij seks mocht ze was akkoord alleen zijn vader was niet akkoord. En nu is er een groot probleem want gisteren kreeg ik een telefoontje van zijn vader en die zei ik wil niet dat je nog contact hebt met mijn zoon , en hij zei mijn zoon wil ook nooit meer contact met jou maar dat is geen waar want hij was eergisteren bij mij thuis omdat hij weggelopen was want zijn vader had toen al gezegt dat hij geen contact meer mocht met mij en daarom is hij dan naar mij gekomen. Ik ben er echt kapot van. Maar is deze situatie eigenlijk strafbaar ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is strafbaar als je seks met hem gaat hebben. Gewoon een relatie kan!

Ja, hij is in beginsel strafbaar. Artikel 233 van Boek 1 van het Burgerlijk wetboek bepaalt: ‘Minderjarigen zijn zij, die de ouderdom van achttien jaren niet hebben bereikt en niet gehuwd of geregistreerd zijn. Jij bent dus minderjarig, hij niet. Het Wetboek van Strafrecht geeft aan wanneer het strafbaar is seksuele handelingen te verrichten met minderjarigen. In artikel 245 van het Wetboek van Strafrecht is bepaald dat ‘Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie’ Het is dus een misdrijf om ‘seks’ met jou te hebben voordat je de leeftijd van 16 jaar hebt bereikt. Wel is het zo dat in de praktijk t.a.v. ‘seks’ met een persoon tussen de 12 en 16 jaar alleen vervolging plaatsvindt indien hierover een klacht is ingediend, bijvoorbeeld door minderjarige slachtoffer, de ouders of de Raad voor de Kinderbescherming.

Ja dit is strafbaar behalve als de ouders toestemming geven voor het hebben van sexueel contact, alleen omgaan met de desbetreffende persoon is niet strafbaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100