Wat moet ik doen?

Ik heb steeds een beetje het gevoel dat mijn vriend me beledigd. Hij is de laatste tijd niet zo heel vrolijk ivm met omstandigheden maar nu krijg ik steeds het gevoel dat hij het op mij afreageerd en ik weet wel dat hij er niet zoveel aan kan doen door die omstandigheden maar ik vind dit toch wel vervelend ik heb het er met hem over gehad en hij vindt het zelf ook erg maar dat hij er niet zoveel aan kan doen. Wat moet ik hier nou mee? Ik trek het zo ook niet heel lang meer omdat ik het zelf ook erg druk heb en veel moet leren enzo. Naar ik weet ook dat over een paar weken een groot deel van de omstandigheden verdwenen zijn.
Dus geen reden om onze relatie daarvoor op het spel te zetten daar hou ik veel te veel van hem voor.

Het is voor mij echt een groot probleem omdat ik er best wel mee zit dus help alsjeblieft.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch hoef jij niet de boksbal van jullie relatie te zijn. Stel dat dit altijd zo zal gaan: vriend zit ergens mee en reageert dat op jou af. Lekker vooruitzicht.... Meld dit nog een keer en zeg dat je het niet langer wil, zo. Dan kan hij letten op zijn gedrag. Want daar is alleen hij verantwoordelijk voor. Verandert het niet, dan lekker laten lopen.

Je moet hem gewoon nogmaals vertellen, wat hij doet en welk effect dit op jou heeft. Omstandigheden of niet, hij kan best rekening met jou houden! Dan moet hij maar beter zijn best doen. En wanneer hij het weer doet, meteen er op wijzen.

Hij had het moeilijk thuis, toch? Het is te begrijpen, dat hij probeert die spanning af te reageren. Dat hij jou daarvoor kiest, ligt voor de hand: hij voelt zich veilig bij jou. Plus jij doet erg je best voor hem (weet ik!), dus neemt hij aan, dat dit gedrag wordt geaccepteerd. Maar je vind dit helemaal niet prettig! Probeer je gevleid te voelen en zeg vandaaruit met liefde:"Ik begrijp dat je allerlei spanningen hebt. Die moet je zien af te reageren. Zullen we eens iets kijken, hoe jij die spanningen kwijt kan, zonder dat ik ze dan krijg?" Als jij dit constructief kan opnemen, dan zal hij nog meer van je gaan houden.

ik weet niet of dit de vriend is die het moeilijk heeft en overspannen is maar dan zou hij eens kunnen werken aan zijn probleem zonder dat het op jou afgereageerd. is het neit de vriend met deze problemen is het ook tijd dat ie zich realiseert dat jij er niet bent om je af te reageren maar gewoon een volwaardige partner bent. je kan dus hulp zoeken want er zullen vaker van dit soort tijden komen dus kan ie er mee leren om te gaan. anders kan je voor het probleem weglopen en ervoor zorgen dat je elkaar minder ziet tot hij weer normaal tegen je kan doen. of jij je het aantrekt of niet maakt niet uit. hij blijft gewoon verantwoordelijk voor zijn gedrag, dus het zou niet nodig moeten zijn je af te sluiten voor zijn woorden omdat hij het nu moeilijk heeft. jij hebt het ook druk en moet het ook maar zien te bolwerken toch? gebruik jij hem om je af te reageren? wat is dan het verschil tussen hem en jou? hij is de persoon die de relatie op het spel zet, en niet als je door zijn gedrag een beslissing maakt. laat hem dat maar eens inzien. maak van ZIJN probleem dus ook niet JOUW probleem. waarom neem je het voor hem op? heeft hij net zoveel begrip voor jou? zoek samen eens wat ontspanning om het tij te keren. maak een lange wandeling, ga ergens lekker lunchen, bezoek wat vrienden en dat soort dingen. even de zinnen verzetten en de spanning van de boog. misschien werkt dit wel beter als je samen wat onderneemt ipv ieders op zijn eigen eilandje te klooien door zijn gedrag. en vooral op komen voor jezelf. dat iemands gedrag te begrijpen is wil het nog niet zeggen dat je het moet accepteren natuurlijk.....

Ga een tijdje minder met elkaar om, dan gaat het vanzelf over en er niet steeds over beginnen.

Ik zou mijn vriend ermee confronteren dat je dit niet zo prettig vind. Vertel hem gewoon dat je het zelf ook druk hebt en dat je het niet echt op prijs stelt hoe hij doet. Als je dit al gedaan hebt kun je misschien beter even wat afstand proberen te nemen. Elkaar even wat minder zien. Je hebt dan ook minder de tijd om lullig tegen elkaar te doen. Als je bij elkaar bent zorg dan dat je iets gaat doen wat je beide leuk vind, dan heb je het gezellig en hoeft niemand lullig te doen tegen elkaar. Ik denk dat het goed is om hem op een ander moment uit te leggen hoe jij, je voelt misschien dat hij dan meer voor rede vatbaar is. In het leven zullen meer stress momenten zijn. Dat je vriend een keer wat onvriendelijk is op zo'n moment dat is heel normaal. Dit komt omdat hij je vertrouwd. Neem dit dus niet te persoonlijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedere keer wanne er je vriend het zwaar heeft hij dit op jou af gaat reageren. Blijft hij dit wel doen dan kun je het beste een keer lullig terug doen. Hij zal dit niet leuk vinden en misschien wel boos worden, maar hij weet dan wel hoe jij je voelt. Hij zal dan de volgende keer misschien wel meer rekening met je proberen te houden.

als jij je relatie niet op het spel wil zetten dan moet hij jou maar met rust laten totdat die omstandigheden verdwenen zijn over een paar weken. En daar moet hij dan begrip voor hebben dat jij dat zo even wilt

Dus je blijft bij iemand die je voortdurend beledigd? Ben je goed bezig maar niet heus. Ik zit er mee, ik zit er mee? Welnee, dan had je allang al weggeweest!

Ik vind je vraag iets ontroerend liefs hebben, daarom een plusje van mij. Ik denk dat je je vriend het best kunt aanbieden..hem te helpen. Geef aan dat je heel veel van hem houdt en hem niet wilt verliezen..maar dat je er grote moeite mee hebt om als 'kop van jut' te fungeren. Spreek met elkaar af dat zowel de één als de ander zoveel mogelijk rekening houdt met de gevoelens van de ander.. Dus probeer met elkaars gevoelens rekening te houden..èn heb begrip voor elkaar. Als jullie liefde sterk genoeg is, kom je deze periode samen wel heelhuids door. Succes en sterkte..voor jullie tweetjes.. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100