hoe help ik mijn kindje (2 mnd) beter slapen

Mijn dochtertje is 2 mnd oud en slaapt erg slecht, huilt ook, ze heeft duidelijk haar slaap nodig.
We hebben al massage geprobeerd, een woombie, een puckababy (speciale slaapzakken) werkt allemaal maar een beetje.
Wandelen is ze rustig maar slaapt meestal niet.

We bieden rust en regelmaat en niet te veel prikkels.
Als ze bij je ligt (op je buik) slaapt ze (meestal) wel maar da's niet echt een optie. Evenals autorijden.

Wie heeft dit ook misschien wel meegemaakt en heeft een (gouden) tip???

Toegevoegd na 1 dag:
Met name overdag, 'snachts komt ze eigenlijk maar een keer, da's echt heerlijk.
Ze krijgt trouwens borstvoeding, gaat heel goed en ze groeit als kool.
Krampjes heeft ze niet/ nauwelijks meer gelukkig.

Het 1e en 2e ochtend wegleggen gaat nog, maar de middag en avond niet, vanaf half 3 tot een uur of 1 'snachts is dus erg lang.....
in die tijd zou ik haar normaal 2-3 keer wegleggen.
Wegleggen: wanneer ze vermoeidheid signalen geeft, meestal wacht ik dan nog heel eventjes (5 min.)

rust en regelmaat doe ik.
elke keer alles op dezelfde manier en niet meer dan een uitje/bezoekje per dag.

Het liefst als ik dan 1 ding kon kiezen, zou ik graag willen dat ze om een uur of 10 naar bed kan (in de avond dus)
nu is dat rond enen waardoor de ochtendvoeding om 8 uur is, dit zal niet gaan wanneer ik straks weer werk, ookal is dat maar 2 dagen.....

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien heeft ze krampen, geef haar eens wat venkel te drinken..daar worden kinderen over het algemeen rustig van.. ze is pas 2 maanden , dus erg klein om al een ritme te hebben.. leg het idd op je borst, je kind heeft er behoefte aan, ze hoort je hartslag , het geeft haar vertrouwen , ze herkend het, neem de tijd ervoor, je baby krijgt als ze ouder is een ritme, tot die tijd moet je lekker genieten van je kindje ..

Heel herkenbaar. Vraag of ze je op het consulatieburo willen uitleggen hoe het echte inbakeren werkt. Hier hielp dat fantastisch. Mijn dochter viel rustig in slaap en werd fris en vrolijk wakker.

Misschien helpt het om je baby voor het slapen in een wam bad te doen, vaak worden ze daar erg moe van. Laat je baby na elke voeding goed boeren, sommige baby's huilen omdat ze last van buikkrampjes hebben. Het is inderdaad beter voor de baby om in haar eigen bedje te slapen, voordat je het weet wil ze alleen nog maar op je buik slapen. Tja, en sommige baby's zijn gewoon huilbaby's en daar verander je dan weinig aan. Huilbaby's blijven aan 1 stuk door huilen, ook als je ze op je buik hebt. Dat duurt dan meestal de 1e 3 maanden. Luister of het huilt of krijst. Vind jij het echt krijsen, dan toch eventjes met de huisarts bespreken.

Een kind van twee maanden heeft nog niet of nauwelijks echt een ritme kunnen ontwikkelen. Ik heb zelf bijna een jaar een huilbaby zonder echt ritme gehad, al kwam dat gedeeltelijk door haar vroeggeboorte, en ik geloof niet dat er inmiddels alweer nieuwe trucjes zijn bedacht die ik nog niet heb geprobeerd. Uiteindelijk heb ik haar gewoon op mijn borst vastgebonden (met zo'n lange Afrikaanse doek) en daar heeft ze ongeveer een half jaar gebivakkeerd. (Wat prima kon met een kind dat met een half jaar pas 3 kilo woog ;-) Er is helemaal niks mis met je kind dag en nacht op je lichaam dragen als het zich daar veilig bij voelt : uiteindelijk is dat de meest natuurlijke situatie. Al is het vandaag de dag wel zwaar omdat als moeder alleen te doen - vroeger droegen vrouwen in grote groepen ook elkaars baby's, evenals oudere zusjes. Voor het kind is het dus echt wél de beste en meest natuurlijke optie. Kinderen die veel gedragen worden het eerste levensjaar, huilen weinig tot niets. Is voortdurend bij je dragen dus geen optie, dan zul je echt moeten zorgen dat je af en toe wat rust krijgt voor jezelf, en de zorgen aan de vader , andere familieleden/vriendinnen of verzorgsters overlaten. Uiteindelijk gaat het altijd over. Maar het kan een zware weg zijn. Het enige dat je nog zou kunnen proberen is of ze wellicht juist WEL behoefte heeft aan prikkels en zich verveelt. Dat merkte ik tot mijn verrassing bij mijn tweede baby ; die werd eigenlijk pas stil als er om haar heen een heleboel te zien en te beleven was. Zodra haar zintuigen geen input meer kregen, zette madam het op een brullen. Totaal ander kind dus dan het eerste, dat gewoon net wou doen alsof ze nog niet geboren was - terwijl ook de tweede 9 weken te vroeg was. Die heeft dan ook bijna een jaar gewoon de hele dag in de woonkamer geslapen, en ging 's avonds pas met ons mee naar bed. Maar twee maanden ; dat is nog erg jong hoor. Dikke kans dat de wereld er over vier weken alweer heel anders uitziet. Toegevoegd na 23 uur: Na je toevoeging : HUILT ze dan ook de hele middag van half 3 tot 1 uur 's nachts, of heeft ze gewoon een ritme waar jij niet blij mee bent ? Niet elke baby heeft namelijk bijna elke dag 20 uur slaap nodig. Mijn jongste dochter sliep zelfs met 8 maanden helemaal niet meer overdag (maar wel van 7 tot 7, gelukkig). Toch waren dat vermoeiende dagen ; zo'n ukkie moet je toch steeds bezig houden, je kunt ze niet de hele dag in de box laten verschimmelen. Vervolg zie reacties.

Probeer eens een radio met een zacht muziekje aan op haar kamertje, en een schemerlampje. Soms vindt een baby het te donker en te stil. Mijn kleinzoontje ging prima slapen nadat zijn ouders dit hadden toegepast.

Zijn er misschien externe factoren die die van invloed zijn? Een baby voelt heel goed aan als een moeder bijvoorbeeld stress heeft. Dat heeft de inslag op de slaappatroon. Weet natuurlijk niet of dat het kan zijn maar men vlucht vaak in symptoonbestrijding ipv de oorzaak te onderkennen. Er is echter 1 gouden regel: Regelmaat. Zelfde tijd eten, drinken, slapen en 'spelen'. Het kan natuurlijk altijd nog zaken zijn zoals maagkrampjes, regelweken enz. Toegevoegd na 1 minuut: regelmaar is trouwens natuurlijk niet geheel afhankelijk van de ouders, kind zelf moet natuurlijk ook 'meewerken' :)

het is echt heel lastig, je moet er nu achter gaan komen wat er bij je kindje werkt en wat niet en dat kan zo verschillend zijn. mijn oudste: zoveel mogelijk geluiden, lekker in de wipstoel naast de wasdroger viel ze juist in slaap, of heen en weer schudden in de wagen terwijl je een liedje zong, en altijd een klein lampje anders was het te donker de jongste: helemaal geen geluid en vooral geen licht. ze moest altijd zeker 20 minuten de stress uit haar lijfje huilen en dan viel ze in slaap, en als je haar in die 20 minuten stoorde ( door proberen haar te troosten ) begon het weer opnieuw. Heel veel succes met erachter komen.

Inbaken heeft bij min kleinzoon goed geholpen,maar men kwam er ook achter dat hij reflux had waardoor hij veel huilde.

Mijn dochter was in mijn buik altijd rustig behalve als ik sliep . Na haar geboorte was het anders als ze op mijn buik lag was ze rustig.. Je kind is ook rustig op je buik, lijkt erop als of ze je hart dan hoort en rustig wordt. Je hartslag is vermoedelijk een rustpunt, misschien kunt je beginnen met haar bij je te nemen als ze moet slapen en dan daarna in bed liggen. Een vaste knuffel bij jullie nemen en dan bij haar in bed leggen ( stukje van jullie samen )

Sommigen laten hun baby overdag minder slapen, het werkt wel maar misschien zijn er nadelen (een baby slaapt anders niet voor niets overdag).

Probeer de 'Muziek voor baby's' van Raimond Lap eens! Ik heb er een filmpje bijgedaan waar je kan zien dat een baby meteen stopt met huilen bij het horen van de muziek. Ook vind je hieronder enkele luisterfragmenten speciaal voor haar leeftijd. Dan kan je al eens zien hoe je dochtertje er op reageert :) http://www.youtube.com/watch?v=5CGUniPZPi4&feature=related http://lovelybaby.rglmusic.com/music4babies/nl/products/welcome.htm

Probeer je dochter is in te bakeren dat 's een soort slaapzak de handen liggen strak langs haar lichaam dat heb ik ook met onze zoon gedaan toen is hij beter gaan slapen en wij ook

Wat ik met mijn tweede kind deed was het vanaf dag een heel nauwkeurig observeren, om zo vroeg mogelijk te beginnen te begrijpen wat het voor kind was. Een heel ander persoon namelijk dan mijn eerste, die me erg voor verrassingen zette en waar ik dit observeren ook niet had toegepast. Door dus de tweede heel goed te bekijken leerde ik enorm veel in die eerste tijd. Over zijn behoeftes, zijn gewoontes, wat hem bezighield, waar hij door van streek raakte, wat hij beangstigend vond, wat hem stoorde, wat niet, enz. Ik schreef alles op, dan bleef het beter hangen. Misschien helpt het om te achterhalen waarom je dochter niet tot rust lijkt te kunnen komen.

Ik zal als aller eerste toch eens naar de dokter gaan om een verwijzing naar een kinderarts te vragen. Dat je idd geval een lichamelijke oorzaak uit kunt sluiten. Je hoort toch regelmatig dat baby;tjes die veel huilen toch iets van een reflux van maagzuur hebben of dat de voeding niet lekker werkt in het buikje. Dat zou stap 1 kunnen zijn en verder geven ze hier allemaal goede tips, mijn enige bijdrage zou kunnen zijn, en dat is uit eigen ervaring: Mijn dochter had een half uurtje jengelen nodig om in slaap te komen, daar kwamen wij achter toen we een keer zo flauw waren van het huilen en haar van ellende eens lieten liggen. Maar kan me heel goed voorstellen dat dit niet werkt hoor. Sterkte

Bij het reformhuis, natuurdrogisterij of bij de apotheek worden natuurlijke middeltjes verkocht om baby' makkelijker te helpen doen in slaap vallen en doorslapen. Misschien heeft je dochtertje wel last van het doorkomen van haar tandjes of iets dergelijks. Ik ken het middeltje Chamodent en dat is heel rustgevend zonder enige bijwerking. Ook kan je eventueel iets van een kruidenthee geven met bijvoorbeeld anijs en of venkelzaad, heel ontkrampend bij krampjes. Verder kan je ook verstappen naar Frisovom(even op googlen voor de info)Bijvoorbeeld als je dochter last heeft met vertering van bepaalde eiwitten. Succes!

Bronnen:
http://www.vsmkind.nl/home

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100