Een meisje van 13 heeft verkering met een jongen van 17 en ze blijft ook bij hem slapen.. is dit strafbaar?

Ze blijft bij hem slapen.. binnenkort zal er ook sprake van sex zijn.. kun je dit aangeven bij politie of jeugdzorg?

Toegevoegd na 3 uur:
Aangezien iedereen het steeds beter weet..(bedankt mensen die wel het verkeerde hiervan inzien!) zal ik erbij vertellen dat ze nog maar 2 week verkering hebben..

Toegevoegd na 12 uur:
Haar moeder kijkt niet naar der om..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Artikel 245, Wetboek van strafrecht: "Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie." Merk op dat dit artikel niet begint met de woorden "hij die de leeftijd van achtien jaren heeft bereikt en met iemand (...)". Officieel is seks met iemand onder de zestien altijd strafbaar. Wel is het zo dat dit artikel als doel heeft om kinderen te beschermen tegen volwassenen, niet tegen elkaar als er sprake is van vrijwilligheid. Als twee vijftienjarigen seks hebben, zal niemand ze vervolgen, al is het formeel strafbaar. Maar dan jouw situatie: terwijl we de situatie vanaf ons toetsenbord niet goed kunnen beoordelen, is 13 en 17 wel een heel groot leeftijdsverschil, zeker op die leeftijd. Het is het verschil tussen bijna volwassen en net niet prepuberaal meer. Er zit een complete levensfase tussen. Het kan zijn dat ze redelijk aan elkaar gewaagd zijn, dat jouw zusje een beetje voorloopt in haar ontwikkeling en haar vriend een beetje achterloopt, maar het kán ook een enorm ongelijke situatie zijn. Ik neem aan dat je het met je moeder over je zorgen hebt gehad. Begrijp je haar redenen om dit niet tegen te houden? Je hoeft het niet met haar beslissing eens te zijn, maar het is wel goed om te proberen je in te leven in die beslissing. Als je je dan nog steeds zorgen maakt over het feit dat je dertienjarige zusje op het punt staat seks te hebben met een jongen van 17, wat ik me overigens heel goed kan voorstellen, dan zou ik daar wel met iemand over praten. Ik denk dan (nog) niet meteen aan de politie (tenzij je concreet vermoedt dat je zusje dingen tegen haar zin moet doen!) maar eerder aan bijvoorbeeld de vertrouwenspersoon op jouw (of haar) school. Je kunt dan samen met een professional bekijken of dit zo erg is als je denkt, en als dat zo is, wat jullie eraan kunnen doen.

als ouders van bijde kanten er geen bezwaar tegen maken wat is dan het probleem ?? als ze seks willen dan doen ze dat toch wel, liever dan dat er zicht op is en voorlichting dan dat ze maar op straat aan modderen ... als er dwang of ander misbruik in het spel is kan je politie, Bjz of de kinderbescherming inlichten ! de wet zegt dat je 16 jaar moet zijn voor legale sex .

Bronnen:
me and myself

ik denk dat je het wel kan aangeven, maar of je dit zou moeten doen? en zou dit prioriteit hebben? ik zou nog eens goed nadenken of aangifte doen wel wijsheid is.

13 is wel erg jong. Dit is ook strafbaar... Ligt er natuurlijk aan of er aangifte wordt gedaan. Maar die jongen stelt zich erg kwetsbaar en chanteerbaar op. Stel dat het uitgaat, en zij is boos...

Als het vrijwillig gebeurt, is er niets op tegen. Je kunt geen aangifte doen van iets dat nog niet gebeurd is. Hoe kun je trouwens zeker weten dat het gaat gebeuren?

Beide zijn minderjarig. Niet strafbaar dus.

Bij elkaar slapen is niet strafbaar of ze sex hebben kan je moeilijk bewijzen je bent er niet bij. Je kan wel je zorgen door geven aan de jeugdzorg, ik denk dat de politie hier weinig aan kan doen want die hebben concrete bewijzen nodig.

Het ene meisje van 13 is het andere niet - sommige meisjes van 13 zijn jonge-vrouwtjes-in-de-dop. Ze heeft verkering met een jongen die 4 jaar ouder is dan zij - gaat dus blijkbaar al een tijdje met hem om. Je schrijft, dat ze bij hem slaapt, maar dat ze nog niet met elkaar gevreeën hebben, daaruit blijkt, dat die jongen zijn verantwoordelijkheden kent, en niet als een "geil beest" over haar heen is gevallen. Als je nagaat, hoe deze generatie aan sex doet (voor een drankje, of om troffeën te verzamelen), dan zou ik me over deze twee maar geen zorgen maken - ze gaan zorgvuldig en verstandig met elkaar om, ook al vindt jij ze er te jong voor. Als ze ervoor kiezen binnenkort wel met elkaar te slapen, zal dat niet met dronken koppen ergens in een portiek zijn, maar bij een gelegenheid dat ze weer bij elkaar slapen, en ik durf er wat onder te verwedden, dat ze het met voorbehoedmiddelen zullen doen. Daarom begrijp ik je verontwaardiging niet. En zeker niet je informeren naar politie of jeugdzorg. Wees blij, dat ze het rustig aan doen, en dat ze er blijkbaar zo open over zijn, dat jij (in welke verhouding je ook tegenover dit tweetal mag staan - dan vertel je er nou eenmaal niet bij....) wéét, dat ze nog niet met elkaar gevreeën hebben, maar er wel over denken het 'ns te zullen gaan doen. Ze hebben het méér verdiend dat jij het bedje fris opmaakt, dan dat je de politie ze af laat voeren naar een cel.... En ik denk, dat als je zulke stappen overweegt, dat je wel dag-met-je-handje kan wuiven naar een normale relatie met die twee. Als iemand mij dat geflikt had, toen ik met mijn eerste vriendje begon te vrijen ( ja, strafbaar - hij 15, ik 16....) had ik met jou geen woord meer gewisseld, nooit meer.....

Dit is in zoverre strafbaar dat als het meisje aangifte doet er een zaak uit voort kan komen. Aangezien deze relatie vrijwillig is, daar ga ik maar vanuit, denk ik niet dat dit een zaak is. Sowieso is het niet vreemd dat een meisje op die leeftijd een relatie heeft met een oudere jongen. 13-17 vind ik zelf op het randje, maar zoals gezegd; als ze allebei vrijwillig en met veel plezier en liefde in deze relatie staan, so what. Dat ze met elkaar slapen is bij een relatie natuurlijk een logisch gevolg zeker als je al wat langer bij elkaar bent, al vind ik 13 erg jong. Aan de andere kant is het een trend dat pubers steeds jonger met seks beginnen. Ik denk dat de feiten an sich niet meteen verontrustend zijn, maar als er nog meer "problemen" zijn zo ik wel iemand waarschuwen. Aangezien je veel gedetailleerde info hebt, sta je misschien dichtbij de ouders en zou je voorzichtig een gesprek kunnen aansnijden, al kan dat ook gevoelig liggen.

Aan de feiten kan je weinig doen, lijkt me. Jongelui doen dit nou eenmaal. Beter zou zijn om voor te lichten, dus condoomgebruik, de pil. Beter dan achteraf allemaal spijt hebben.

Als niemand erop tegen is niet! Maar het is wel een beetje vroeg voor et meisje.. maar als zij dat samen allebij willen.. kun je het voor ze verbieden maar het lukt ze toch wel wat je ook doet.. Wat ik dan denk praat erover hoe jij erover denkt en bied ze goede bescherming aan als ze er echt allebij willen! Maarjah ik ben ook nog maar een Puber;)

LEVEN EN LATEN LEVEN ze zijn beide minderjarig het meisje verblijft daar onder vrije wil. hij is niet stafbaar. en zij moet geremt worden door haar moeder wanneer die dit NODIG acht.

Volgens mij is dit niet strafbaar. Immers de jongen is niet volwassen. Het zou anders zijn als de jongen 18 is, want dan heeft hij sex met een minderjarige.

de jongen van 17 is nog niet volwassen (18 jaar) dus het is niet zo dat de bijna volwassen jongen op kinderen valt omdat hij het zelf officieel ook nog is. als de jongen ouder is dan 18 jaar, zal hij gedeeltelijk strafbaar zijn voor sex met een minderjarige. maar zo lang het allemaal vrijwillig gaat en ze staat niet onder druk kan ze zelf wel aangeven of ze daar aan toe is tegen die jongen. als ze het hoognodige weet over eventuele zwangerschappen en bescherming zal het niet zo veel kwaad kunnen, als zij vind dat ze er aan toe is hou je haar toch niet tegen tenzij je haar op wil sluiten. maar een kind van 13 zal ook best wel weten wat de intresse`s zijn van een 17-jarige en daar kies zij zelf voor.

Blijkbaar is het meisje open naar jou toe over haar seksleven (zover dat nu bestaat). Ik zou deze openheid absoluut niet afstraffen door naar de politie te gaan. (of het nu strafbaar is of niet) Maar deze openheid/vertrouwen gebruiken om er over te praten met haar. Zolang het meisje dit uit vrije wil, wil doen en niet mentaal gehandicapt is, ligt jou taak bij het voorlichten van het meisje, ze wijzen op SOA's en zwangeschap. Verbieden heeft geen enkele zin. Wel kun je haar jouw opvattingen vertellen. wie weet doet ze er iets mee. Ik begrijp dat je het er moeilijk mee hebt, 13 is nog jong maar de tijden veranderen. Jongeren hebben nu eenmaal eerder seks dan vroeger. Hoe rot dat ook klinkt, je kunt hier vrij weinig aan veranderen. Wel kun je haar vertrouwens persoon zijn zodat ze weet dat ze bij iemand terecht kan met haar vragen. Maar nogmaals dat bereik je niet door het te verbieden maar door naar elkaars opvattingen te luisteren. Het druist waarschijnlijk tegen al je gevoel, normen en waarden in, voor jou zal het dan ook niet makkelijk zijn. Dat begrijp ik best. Maar ik denk niet dat je bereikt wat je wilt bereiken door de politie te bellen. Als ze het echt wil doet ze het toch wel. Het enig wat je dan bereikt hebt is dat ze jou niet meer vertrouwd. Veel sterkte!

11 beslist zelf , het kan nog veel erger hoor. ik zou je meer focussen op de voorlichting dan het proberen te voorkomen zal toch niet lukken. wees blij dat ze het veilig thuis doen & niet elders anders. Laat ze zelf beslissen , en anders de ouders. trouwens kon ik iemand die 14 was die het met iemand van 27 had , dus sorry dit vindt ik niet zo bijzonder....

Dat ze verkering hebben is niet strafbaar. En verder ook niet is mijn mening. Ze blijft bij hem slapen. Maar is dat in hetzelfde bed of op de logeerkamer? Je weet niet of ze sex hebben. Je schrijft "binnenkort zal er sprake zijn van sex." Dat weet je dus niet, want jij bent er niet bij. Je kan er wel vanuit gaan, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn wel meer tieners die niet gelijk het bed in duiken. Het meisje blijft met toestemming van haar ouders en die van de jongen daar slapen. Daar zou ik me dan echt niet mee bemoeien. Je kan wel een heleboel denken en naar de jeugdzorg of politie rennen, maar ik zie daar op dit moment geen reden voor. En de jeugdzorg maakt meestal meer kapot in het leven van kinderen dan dat ze helpen, dus daar zou ik helemaal niet zo snel naar toe gaan. Alleen als er duidelijk sprake is van dingen die echt niet kunnen. Dat is hier niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100