Hoe kom ik weer onder de mensen?

Momenteel ben ik werkloos en ik heb niet erg veel hobby's. Sociaal ben ik niet erg vaardig, maar tegelijkertijd heb ik wel de behoefte aan contact (en liefde) natuurlijk.
Heeft iemand een idee hoe ik wat meer onder de mensen kan komen? En hoe ik min of meer succesvol daarin kan zijn? Vaak is het namelijk zo dat ik niet zo goed weet hoe ik een gesprek moet voeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn moeder raadde haar patiënten die veel thuiszaten (met psychiatrische problemen) vaak aan om een hond te nemen. Met een hond moet je een paar keer per dag naar buiten, en heb je vaak veel aanspraak. Bovendien is een gesprek voeren dan wat makkelijker, omdat het in het begin vaak alleen maar over de hond gaat. Ik snap dat je aanmelden voor een vereniging oid eng is, je wordt dan opeens in een groep onbekenden losgelaten.

Volg ergens een sociale vaardigheidstraining. Voorbeeld: http://www.percaya.nl/pages/modern_index.html Vaak is zo'n cursus ook te volgen bij de GGZ. Misschien dat dat goedkoper is. Je kan ook googlen op 'verlegenheid' en alles wat daar bij komt kijken. Er zijn ook clubs voor verlegen mensen. Dan kan je in groepsverband werken aan je sociale vaardigheden. Als je wat minder verlegen bent, kan je je aanmelden bij activiteitenclubs en bij http://www.zeddnet.com/ of http://www.vriendschapsbureau.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100