een jongen die ik leuk vind woont binnekort ongeveer 40 km verder weg, is dat goed te doen een lange afstands relatie? en watzijn de risico's daarvan?

een jongen die ik leuk vind woont binnekort ongeveer 40 km verder weg, is dat goed te doen een lange afstands relatie? en watzijn de risico's daarvan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Liefde kent geen grenzen :) Probeer elkaar regelmatig te zien. 40km is ook het einde van de wereld niet. Risico's zijn er in elke relatie :)

Jijzelf zal moeten bepalen of je er eenmaal klaar voor bent. LAT-relaties brengen wel heel wat vertrouwen met zich mee. Het is moeilijker dan een andere relatie maar moeilijk gaat ook zeggen ze. Elke relatie heeft zo zijn voordelen en nadelen. Als je je nu eenmaal goed voelt bij de persoon, dan kan je dit inderdaad overwegen.

Licht aan jullie leeftijd, ben jij 14 en hij 15 dan maakt dit jullie relatie vrijwel zeker kapot. om 40 km af te reizen als minderjarige mag je wel een leuk bijbaantje hebben om elkaar alleen al te kunnen zien. Ben je iemand die elke dag / om de dag bij iemand wil zijn van wie je houd dan is een afstandrelatie als deze moeilijk. Vind je het primá om elkaar alleen in het weekend te zien (en geldt dit ook vanaf zijn kant), dan is er geen probleem! Je vindt een jongen leuk, maar hebt geen relatie met deze persoon. Dan is de kans groot dat jullie elkaar niet tot nauwelijks zien en het contact vervaagd..

Een wat grotere afstand kan heel goed zijn om een relatie te testen. Hoeveel verlang je naar elkaar, wat heeft hij ervoor over om jou te zien, hoe dikwijls komt hij enz. enz. En natuurlijk gelden die zelfde punten ook voor jou.. Het nadeel kan zijn dat één van beide zich wellicht wat 'eenzaam' kan voelen en..naar een ander gaat uitkijken. Maar ook dàn is er sprake van duidelijkheid. Groet, Ton

Iedere relate is een risico, je moet elkaar vertrouwen en de ruimte geven, dat ruimte geven moet je elkaar ook als je naaste buren bent van elkaar. Alleen zijn jullie nog jong en verliefd en nog onervaren en komen nog heel veel met leeftijdsgenootjes in contact en zien elkaar de hele week niet dus het kan dat een van jullie beiden, of jullie alletwee ineens op school of in de buurt een ander zien waar je ineens helemaal verkikkert op bent maar die wel in jouw buurt woont....dit zijn de grotere gevaren maar zoals ik net al zei....daarvoor hoef je geen 40 km uit elkaar te wonen hoor. Succes ermee en heel veel geluk voor de toekomst.

tja het is een moeilijke situatie, het ligt er ook aan of je ouders hieraan mee willen helpen(dit gebeurde wel bij mij). maar het zou best mogelijk kunnen zijn, zelfs als je ben je 15 of 16. als je 13 bent dan is dat wel wat anders want een serieuze relatie zullen je ouders het dan niet noemen en zullen ze er ook niet aan mee helpen. maar als jij nou eenmaal eens in de 3 weken bij hem een dag kan zijn als je met hem hebt dan zou ik het zeker doen. ja kan ook natuurlijk gaan werken voor wat meer geld zodat je vaker naar hem toe kan. maar als hij nou ook eens naar jouw toe zou komen dan zouden jullie om de 2 weken bij elkaar kunnen zijn. maar ik zou maar eens zover krijgen en als het zover is heb je wat aan mijn raad. maar als het voor mij mogelijk is, is het ook voor jouw mogelijk ;)

Bronnen:
mijn gedachtes over deze vraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100