Hoe kan ik weer positief over mezelf denken?

Ik merk dat ik de laatste paar weken enorm ben verandert.
Het is uitgegaan na een jaar tussen mijn vriend en mij, hij was vreemd gegaan, en daar ben ik van verandert.
Ik heb hem "weggestopt" en ik was voor hem al helemaal gek van een jongen en ik voel dat dat nu ook weer zo is.
Maar ik ben zo verandert dat ik me dood erger aan mezelf en het idee heb dat mijn vrienden en vriendinnen (en die jongen) mij niet meer echt mogen.
De laatste paar dagen was ik extreem blij en gelukkig en dacht ik weer positief over de liefde, nu voel ik me rot en denk ik weer echt negatief over de liefde.
Ook al kan ik er niks aan doen.
Heeft iemand misschien tips over hoe ik weer een beetje blij kan worden, beter over de liefde kan denken en mezelf terug te vinden?
Liefst niet: ga op de bank liggen met een reep chocola, want, ja dat helpt wel, maar dan wordt ik zo dik, haha ;)
Alvast echt heel erg bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je rot voelen komt door gedachten die je over jezelf hebt en die je denkt bevestigd te zien door wat om je heen gebeurd. Probeer iedere avond een paar dingen te bedenken die die dag leuk waren en wat je die dag goed hebt gedaan. Het mag heel klein zijn, maar het moet wel fijn zijn. Als je dat een tijd vol houdt komen je gedachten weer in balans. En daarnaast..slaap genoeg, zorg voor buitenlucht en beweging. Veel succes! Ooit schijnt de zon weer!

ga dingen ondernemen die je echt leuk vindt, en als je die niet hebt, zoek dan een leuke nieuwe hobby. en ga afspreken met mensen bij wie je je prettig voelt. vergeet even de liefde, hou je even bezig met positieve dingen, andere dingen. geef jezelf wat ruimte, en tijd, want je zult eea toch een plekje moeten geven. je kunt ook een paar weekjes op vakantie gaan evt. met een goede vriendin of zo.

er is eigenlijk niet bepaalt een trucje of een gedachte dat je weer in één goed voelt, maar ik zal je wel proberen te helpen, ik heb er zelf ook heel erg last van gehad, dat ik niet meer wist hoe ik moest denken over mijzelf, mij is het gelukt om me weer op 1 of 2 dingen te concentreren die alles weer een beetje licht geven, dus weer veel met vrienden omgaan, leuke dingen doen. gezelligheid eigenlijk en niet weer in die moeilijke gedachten komen, of er vragen over stellen bij andere mensen want dan krijg je meestal niet echt een positief op de ander en op jezelf. dus eigenlijk gwoon gezelligheid, al je gedachten even weg doen en als een wolk je even laten leiden door de wind. ik hoop dat ik je geholpen heb ;)

Het klinkt simpel, maar met het volgende heb ik zelf erg positieve ervaringen: Schrijf iedere avond voor je gaat slapen iets positiefs over jezelf op van die dag. Dit kan iets zijn dat je gedaan hebt of iets waar je blij mee bent, al is het nog zo klein. (Dat je je bed uit bent gekomen die dag kan al positief zijn of misschien zat je haar die dag leuk..) Met het gevoel dat je nu omschrijft zal dat best heel moeilijk zijn, maar na verloop van tijd zul je zien dat het steeds makkerlijker wordt en zullen dingen steeds 'groter' worden. Zo leer je beetje bij beetje weer om de positieve dingen te zien van jezelf, want die móéten er zijn! Heel veel sterkte enne.. af en toe chocola mag ook best hoor!

Stel jezelf in ieder geval deze vraag: Ben ik misschien verliefd op de liefde? Dat was namelijk met mij het geval. Ik wilde zo enorm graag een partner, dat ik veel voor lief nam. Ik stelde mezelf heel ondergeschikt op, waardoor mijn gevoel van eigenwaarde in de knel kwam en ik uiteindelijk niet te genieten was. Het is niet een kwestie van beter over de liefde gaan denken/voelen, maar je beter over jezelf gaan voelen. Je bent wie je bent, en wanneer je kunt accepteren dat het leven verandert en jij dus ook, zul je je echt beter gaan voelen. Ik wens je veel sterkte in dit proces! Lees ook eens de artikelen op mijn blog, misschien dat je daar iets vindt dat je helpt. Alexandra

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100