Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Beste vriend maakt vriendschap per sms uit.

Mijn beste vriend liet mij vorige week, via een sms, weten dat de vriendschap wat hem betreft over is. Zonder dat ik de kans kreeg om uitleg te vragen.... Ben die avond bij hem aan de deur geweest, maar ben daar op zijn zachtst gezegd nogal onvriendelijk behandeld. Nu wil hij mij niet meer kennen. De laatste twee jaar van onze band heb ik zoveel voor hem gedaan, geholpen met zijn scheiding, verhuizing, deelde alle lief en leed samen, boodschappen doen, zelfs huishouden niks was voor mij te gek. Nu dan ineens de "dump" via smsje! Zijn boodschap was "omdat ik moe word van onze problemen" Ok, soms waren discussies wel heftig en ik ben nogal vrij direct in wat ik zeg. Maar dat moest juist tegen vrienden toch kunnen? Ben ik gewoon de laatste jaren dan besodemieterd?

Toegevoegd na 1 minuut:
En dan nog, is het netjes om als hij zijn keus, waar ie ook gewoon recht op heeft, per sms mee te delen? Ik persoonlijk ben daar woest over en vind het zo laf.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
2.4K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Maar wat is nou eigenlijk je vraag?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (12)

Ik vind ook dat je een vriendschap of een relatie niet per sms of email hoort te verbreken. Is niet netjes en fair tegenover de ander. Helaas denkt niet iedereen daar zo over.

Advies is, om het te laten rusten. Misschien komt je vriend er nog op terug. En zo niet, dan is hij je vriendschap misschien wel nooit waard geweest. Tijd om weer lekker om je heen te gaan kijken, op zoek naar nieuwe kennissen, die mogelijk vrienden kunnen worden.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Kijk zijn keuze kan ik best respecteren. Al vraag ik mij af wat dan het moment is geweest waarop en waarom hij die keuze maakte. Zelfs DAAR weigert ie als een volwassen vent antwoord op te geven. Maar de keus zo per sms meedelen.....Mijn partner reageerde meteen met "vrienden die je zo bij het grof vuil zetten moet je niet als vriend willen hebben en die laten met hun actie zien dat ze het niet waard zijn, zo laf"
Tja zo kan je het ook bekijken. Hij komt er niet op terug. Zo een lafbek is het wel ben ik al achter. En vrienden en kennissen genoeg, maar hij was gewoon mijn allerbeste maatje. Dacht ik....
Waarschijnlijk heeft ie of alles wat ie heeft opgeropt in eens naar boven gehaald of is er iets gebeurt waar hij jou van verantwoordelijk houd en noet durt te zeggen tegen jou
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zou kunnen. Achteraf vallen ook wel puzzelstukjes op de plek. Met andere vrienden had ik nooit wat, ben ik altijd in mijn element, maar met en bij hem was het soms altijd gezwollen of op je tenen lopen. Zijn humor is de mijne niet en op het laatst zei zelfs mijn partner, hou er toch mee op met dat geremd vóór hem. Merk al dat ik nu wel relaxter ben zonder zijn gezeur en afzeik humor. Lekker rustig. Hij zoekt het maar uit. Hij heeft nu geen vrienden en dat heeft ie toch echt aan zijn eigen karakter te danken. Altijd negatief altijd was het glas halfvol. Pffff vermoeiende vent die achteraf gezien alleen maar energie gekost heeft.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zou kunnen. Achteraf vallen ook wel puzzelstukjes op de plek. Met andere vrienden had ik nooit wat, ben ik altijd in mijn element, maar met en bij hem was het soms altijd gespannen of op je tenen lopen. Zijn humor is de mijne niet en op het laatst zei zelfs mijn partner, hou er toch mee op met dat geren vóór hem. Merk al dat ik nu wel relaxter ben zonder zijn gezeur en afzeik humor. Lekker rustig. Hij zoekt het maar uit. Hij heeft nu geen vrienden en dat heeft ie toch echt aan zijn eigen karakter te danken. Altijd negatief altijd was het glas halfvol. Pffff vermoeiende vent die achteraf gezien alleen maar energie gekost heeft.
Is inderdaad niet netjes om een vriendschap zo te beëindigen. Misschien heeft hij zich wel ingehouden elke keer als hij eigenlijk wat wou zeggen, en is het nu net de druppel geweest die het over liet lopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wat heeft dat online casino met de vraag te maken?
Ik snap dat je teleurgesteld bent. Zoveel tijd en inzet en goede bedoelingen van jouw kant. En dan gewoon achteloos met een sms aan de kant geschoven.
Niet erg netjes, van die vriend. Maar zoals je zijn karakter beschrijft, past dat wel bij hem.

Een vriendschap waarin je niet jezelf kunt en mag zijn is uitputtend. Achteraf zal bijken dat je zonder deze jongen beter af bent. Je bent een stukje met hem meegelopen in zijn en jouw leven, maar hier is een kruispunt en gaan jullie iedereen andere kant op. Zo is het leven.

Aan sommigen zul je met een glimlach terugdenken. Anderen vervagen. Zoalsdeze jongen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als iemand zo met je omgaat is de primaire gedachte dat het een schoft is zonder geweten. Maar als dit als donderslag bij heldere hemel komt zou ik toch afvragen wat er achter zou zitten. Is die "vriend" zichzelf misschien niet? Is hij ziek, ontslagen, psychisch in de knel? Of schaamt hij zich zo voor iets dat hij alle contact wil verbreken? Of misschien wordt hij onder druk gezet door iets of iemand? Dit zou je je allemaal kunnen afvragen, maar als hij niet met je wilt praten moet het proberen van je af te zetten. Je kunt er niks mee. Het boek sluiten hoe moeilijk dat misschien ook is. Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja nou dat is gewoon behoorlijk triets, want hij is gewoon bang voor jou reactie en dat is gewoon dom
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Uit ervaring: iemand die in staat is je zo te behandelen, ben je beter kwijt dan rijk.

Ik heb zoiets zelf ook wel eens gehad, met een briefje (pre-sms-tijdperk) kreeg ik het bericht dat ze vond dat zij meer investeerde in onze vriendschap dan ik, en dat de vriendschap ineens over was. Dat 'meer investeren' bestond er trouwens uit dat zij mij vaker belde dan ik haar, omdat zij bij ieder probleem dat ze had direct uren aan de telefoon hing om door mij opgepept te worden.

Jaren later kwam ik haar weer tegen en wilde ze de vriendschap weer oppakken. Haar eerste daad als 'vriendin' was om opnieuw ieder probleem in haar leven op mijn bordje te deponeren. Dat was voor mij eindelijk de echte eye-opener, ik heb er toen vriendelijk voor bedankt om haar issuedumpplek te zijn.

Natuurlijk is dit moeilijk, je hebt jarenlang tijd en energie in deze vriendschap geïnvesteerd. Maar mijn advies is toch: probeer het los te laten. Verwacht niet dat je een echte verklaring krijgt of dat het nog goedkomt. Ga verder met je leven en neem geen contact meer op met deze 'vriend'. En probeer om geen energie te verspillen met boos zijn, daar heb je alleen jezelf mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Logisch dat je daar boos over bent. Is zeker niet netjes.

Je hebt natuurlijk recht op een duidelijkere uitleg van zijn keuze, hier mag je best om vragen.
Probeer dit dan wel eerst eenzijdig te houden, laat hem dat eerst helemaal vertellen en luister alleen maar.
Misschien wil hij het voor je opschrijven.
Dat geeft jou tijd en de mogelijkheid om zijn reden op je in te laten werken.
Daarna kan jij je mening daar weer over geven.
Wees daarin ook eerlijk naar jezelf, jou bijdrage.
Maar vooral ook naar hem, en benoem dat je er boos, of verdrietig over bent,. zonder teveel in discussie te raken of 'sneu' te gaan doen.
succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb een aantal keren in mn leven gehad dat ik heel veel deed voor een persoon en als hij of zij op de rit was dan kreeg ik geen smsje maar dan konden ze ineende niet meer als je een afspraak je wilde maken

Maar het valt me op dat ik dit alleen met personen heb gehad die achteraf gezien gewoon gebruik van me maakten.

misschien is dit een leerpunt voor je. Dat als je wat voor iemand doet verwacht er niet teveel van terug. Doe het alleen als je het echt zelf graag wilt en niet om anderen te plezieren.

Ik ben er wijzer door geworden en zo zou jij het ook kunnen zien. Dat mensen, die veel van je vragen vaak niet degenen zijn die je als vriend of vriendin kunt hebben.

Het moet toch wel een beetje gelijk op gaan. Geven en Nemen noemen we dat.

Dofa
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb precies hetzelfde meegemaakt met een vriendin. Ik deed ALLES voor haar. Ik liet alles vallen als zij daarom vroeg.

Ze heeft bij mij in huis gewoond (een paar weken). Ik heb haar verzorgd toen zij ziek was, ik heb medicijnen voor haar gehaald toen het nodig was. Geholpen met autopech etc etc.

Toen op Oud en Nieuw kreeg ik ook een smsje. Met ongeveer dezelfde inhoud die jij hebt gekregen.

Ik heb haar heel lang niet kunnen vergeven. Ik was gekwetst, boos en verdrietig.

Maar ik heb haar NOOIT meer benaderd. Ik ben haar nog 1x tegen gekomen op een bruiloft van een gezamelijke vriend van ons. Ze was naar mij aan het glimlachen, maar ik heb mijn gezicht omgedraaid.

Ik wil niet zeggen dat ik foutloos ben. Maar zij verdient mijn loyaliteit en vriendschap niet. Ik ben beter af zonder haar. Het heeft lang geduurd voordat ik dit kon accepteren (omdat je gekwetst bent). Maar ik denk dat je het gewoon moet loslaten.

En misschien wel kunt "genieten" van de leuke momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Je zal vast wel een paar leuke herinneringen hebben????

Ik zeg: LOSLATEN.

De cliche gaat hier wel op: tijd heelt alle wonden, ook deze.

Misschien moet je bedenken / nagaan dat je misschien in de toekomst NIET meer zo loyaal moet zijn (tov vrienden).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ik heb met vriendinnen ervaren dat het vaak wel weer los loopt, mssn wordt het niet als vanouds maar dan is het zo, mssn zat je iets te veel op zijn lip en vondt hij dat eerst heel fijn maar heeft ie er ook soms last van en heeft eigenlijk iritaties naar je die hij niet helemaal eerlijk uitspreekt, tja en als je niet helemaal open en eerlijk bent dan kan het in zijn hooft allemaal erger zijn dan dat het is,
loopt het niet los dan is dat heel jammer maar zal je er bij moeten neer leggen want je kan je niet rot blijven voelen omdat een ander niet helemaal oprecht en eerlijk is,
laat het rusten mssn komt ie zelf wel weer bij je langs om het uit te leggen, zo niet ook goed,
stop je die energie in iemand anders die het kan gebruiken, in jezelf mssn?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deze "vriend" is jouw vriendschap niet waard. Je hebt gelijk dat je kwaad bent en het laf vind. Schrale troost: in de toekomst zul je blij zijn dat je er nu achtergekomen bent met wie je nou echt te maken hebt en dat het niet nog jaren heeft geduurd. En nee, het is NIET netjes om een vriendschap per sms te verbreken, maar dat zegt wel iets over hem..... Ik wens je sterkte en om het niet aan je te laten vreten zou je een brief kunnen schrijven hoe jij hierover voelt want het heeft je erg gekwetst en van je "afschrijven" kan je helpen met het verwerkingsproces.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding