Waarom kunnen mensen (in dit geval mannen) zo slecht tegen afwijzing?

Ik heb de afgelopen 2 mannen moeten afwijzen op relationeel vlak en vanaf het moment dat ik aangaf dat ik niet verder wilde met hun, begonnen ze heel gemeen te doen.
Ze begonnen mij aan te vallen op mijn levensstijl en dat ik oneerlijk geweest zou zijn.
Maar vooral dat laatste kan ik niet plaatsen, ik ben van het begin af aan heel eerlijk en duidelijk geweest over wat mijn levenstijl is en dat ik niet weet hoe de toekomst eruit zal zien.
Beide heren zijn erg aardig, maar hebben iets wat mij zo afstoot dat ik geen relatie met hun kan aangaan.
En ik ga geen relatie aan met iemand omdat ik het zielig vind voor die persoon.

Ik heb dit niet tegen hun gezegd en heb ze rustig en beleefd laten weten dat het niets gaat worden en dat ze moeten verder zoeken.
Maar ik begin nu haast te denken dat ik beter hard kritiek had moeten leveren en ze hard onderuit had moeten halen. (hoewel ik niet opzettelijk iemand wil kwetsen)

Nu zit ik er zelf niet mee, maar ik vind het wel interessant waarom zij zo gereageerd hebben.

Ik hoop dat jullie wat heldere ideeen hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak is het zo dat mannen dan in hun trots gekrenkt zijn. En omdat ze met de afwijzing niet kunnen omgaan doen ze in eerste instantie gemeen. Als ze na een tijdje alles wat beter kunnen plaatsen, gaat dat meestal over.

Het is de teleurstelling die zich uit in boosheid. Hierbij komen als vanzelf zaken naar boven die ze minder aan je vonden en die ze nu kunnen zeggen, waarbij ze je een beetje pijn willen doen. omdat jij hen ook pijn hebt gedaan. De oneerlijkheid zit hem misschien in het feit dat je ze hoop hebt gegeven dat het wat zou worden en dat ze nu het gevoel hebben dat het eigenlijk een verloren zaak was.

Vaak is het onmacht van de mannen als zij afgewezen worden en kunnen ze er niet goed mee omgaan. Omdat ze zo goed hun best hebben gedaan om positief over te komen terwijl ze hun eigen ongemakken niet zien. Je kunt het best op je advertentie zetten dat je vriendschap zoekt ipv relatie, dan kun je vanaf die basis ook elkaar beter kennen ipv dat je types op je af komen die uit zijn op 1 ding en je zo snel mogelijk het bed in proberen te krijgen. Neem ook je tijd voor vriendschap en als iemand haast heeft dan zegt dit genoeg van deze persoon.

Mannen vinden zichzelf heel wat. Een afwijzing is voor hun erg hard aangekomen, want daardoor kan hun 'status' zakken. En dat willen ze dus voorkomen.

Dit probleem krijg je vooral als het een mooie vrouw betreft, of als ze iets speciaals voor hem heeft. Veel mannen vinden zich heel slim en denken dat ze een vrouw snappen en dat als ze alles doen de voor de vrouw, ze voor eeuwig van hem zal zijn. Het idee van alles geven, alles krijgen. (Sommige vrouwen hebben hier ook last van). Deze mannen worden gek van jaloezie als de vrouw eens een keer lach naar een andere man, want je bent van hem. De wereld van deze mannen storten dus finaal in als de vrouw opeens van hem weg wilt of het gevoel krijgen dat de vrouw bij hem weg wilt, want zo denken deze mannen als dit niet genoeg is voor een vrouw als jij, wat dan wel? Jij bent verwend en denkt alleen aan jezelf. Het maakt deze mannen heel erg onzeker en gek. Want uiteindelijk dachten ze een vrouw te snappen, maar nu blijkt dus toch niet. Eigenlijk zagen ze het al aankomen, en gaan van alles proberen om haar toch nog voor haar te houden, met als resultaat dat de vrouw gewoon weg wilt, maar hij haar heel onzeker maakt of heel moeilijk gemaakt wordt, zo niet onmogelijk. Het probleem is dat dit eigenlijk op het gedrag van een bezitterig verwend kind is, en dat is precies wat een vrouw niet wilt. En het probleem voor deze mannen? Niemand leert je in deze wereld hoe je een man voor een vrouw moet zijn. En dan ook een echte man, en niet een met irritante of onzekere kindertrekjes. Maar ja vind maar iemand die het snapt en er zo ook mee om kan gaan. Je moet gewoon iemand vinden die totaal niet bezitterig is en jou je vrijheid geeft jezelf te zijn. Kunnen ze dat niet, dan moet je gewoon verder totdat jij iemand vind waar jij bij wilt zijn en blijven. Ik houd het kort voor vandaag :).

Iemand reageert altijd om wat hij denkt te zien Dus je kunt bij jezelf eens te rade gaan, wat jij denkt te zien in hun reactie. Begin bij jezelf, en als je erachter bent waarom je op een bepaalde manier met hun reactie of toenadering omgaat, dan kun je naar hen kijken. Kijk naar hen, als in spiegels van jezelf. Met welk deel in jezelf heb jij iets wat je afstoot? ................................ en wat daardoor juist de mannen met die eigenschappen naar je toetrekt? Er wordt wel eens beweerd: bepaalde vrouwen vallen steds op foute mannen... Dit is een grote leugen. Het zijn niet de mannen die fout zijn, maar bepaalde verdrongen aspecten in de vrouw die gespiegeld worden in de man, waardoor zij zich tot hen aangetrokken voelt. Die moeten worden herkend en uitgezuiverd. Dat gaat net zolang door tot zijzelf in de gaten heeft 'wat' in haar zelf door haar wordt afgekeurd. Als ze daarmee klaar is, en dat aspect accepteert en zich ermee verzoent, dan worden die 'foute' mannen niet meer aangetrokken herken je dit? groet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100