Wanneer is een vriendschap een vriendschap?

Of anders gezegd: waaraan moet een vriendschap voldoen? Hoeveel mag je verwachten, vragen, eisen misschien van een vriendschap? En kan/moet jij teruggeven wat je vraagt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wanneer je dit kunt Geen moeten, maar willlen niet verwachten, maar afwachten niet eisen, maar open staan niet vasthouden ,maar loslaten

vriendschap is vriendschap wanneer je je dit niet meer hoeft af te vragen.

je zou niets moeten verwachten van een vriend, hij/zij zou jou sowieso moeten geven wat jij nodig hebt (en dan bedoel ik niet alleen materialistisch) zonder dat ij daarom zou moeten vragen. hetzelfde geldt voor jou ook, je geeft een vriend wat hij/zij nodig heeft. je voelt elkaar aan.

een vriendschap is een vriendschap als je onvoorwaardelijk op elkaar kunt rekenen en je elkaar zo vrij laat dat je geen beslag op elkaar legt,waardoor je naast je vriendschap alle vrijheid houd om te doen wat je wil en met wie je wil.

Bij vriendschap wordt niet geëist, is er geen sprake van verwachtingen hebben... Vriendschap is elkaar accepteren voor wie je bent; waar je jezelf kan zijn en alles met elkaar kunt delen; respect voor elkaar te hebben. Dat is voor velen al heel erg moeilijk, maar eenmaal "onder de knie" is zij [de vriendschap] onbetaalbaar.

Vrienschap is voor mij, jezelf kunnen zijn, er zijn voor de ander, je gal kunnen spugen zonder altijd maar raad willen. Een knuffel zonder woorden, maar voelen :ik hou van je. Maar ook kunnen aangeven , even niet vandaag, zonder uit te hoeven leggen , waarom niet? Daarom ben ik ook zo ontzettend blij, dat ik vier van deze vrienden heb...

Misschien wel als je elkaar niet nodig hebt. M.a.w. je niet elkaars tekort hoeft op te vullen.

Vriendschap is liefde, vertrouwen, begrip, jezelf kunnen zijn. Een echte vriend is zijn gewicht in goud waard. "Een echte vriend is hij die je het beste in jezelf doet ontdekken."