heb ik verkering of een relatie

ik heb bijna 3 maanden ''iets'' met mijn vriend, ik ben 16 en hij is 17, tot nu toe gaat alles goed hij is voor mij het einde en echt superlief, ik ga ook met hem en zijn ouders mee op vakantie en onze vrienden zeggen ook dat wij heel goed bij elkaar passen. voor mij is het echt een droom die uitkomt:D! maar mag dit nu een relatie noemen of is het verkering?

Toegevoegd na 5 minuten:
tis trouwens ook serieus want we kunnen ook goed praten en dat doen we ook, als er wat is praten we er altijd met elkaar over

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Blijkbaar vind je zelf een verschil zitten tussen 'relatie' en 'verkering'? Dan moet je zelf kijken wat je vindt. Ik geloof niet dat er bepaalde voorwaarden zijn wanneer je iets verkering of een relatie kunt noemen - dus noem het zoals jij en je vriend dat willen :-)

dat is verkering... veel plezier samen

verkering. kan altijd uitgroeien tot een relatie.

Als je verkering hebt, heb je ook een relatie. Als je een relatie hebt kan je dat ook verkering noemen. Volgens mij is het gewoon hetzelfde: jij bent zijn vriendin en hij is jouw vriend! Lekker van genieten, maakt volgens mij niet uit hoe je het noemt!

Als je met iemand omgaat, op welke manier dan ook, heb je een relatie met die persoon. Of je nu verkering hebt of niet, de relatie bestaat, vanaf het moment dat mensen met elkaar omgaan. Vaak spreek je van een relatie (in de zin van een partner), als je volwassen bent, en (soms) al jaren bij elkaar bent. Als je volwassen bent, zeg je ook niet meer; "ik heb verkering", maar "ik heb een partner", of "ik heb een relatie", of; "ik woon samen met". In jouw geval kan je nog jaren spreken van een verkering. Het maakt me wel blij te horen, dat dit voor jou een droom is die uitkomt....Je klinkt erg gelukkig en ik wens je dan ook veel geluk, en alvast veel plezier op vakantie! ;-)

Wat is je doel? Als je naar een huwelijk toe wil werken samen dan kun je het verkering noemen. Je hebt namelijk de volgorde. Vriendschap --> verkering --> verloving --> huwelijk. Hoe verder in het proces hoe sterker de relatie. Zo zou het tenminste moeten werken.

Verkering is eigenlijk hetzelfde als een relatie hebben met iemand. Het betekent eigenlijk; 'omgaan met' als je het strikt taalkundig bekijkt. Relatie betekent verkeer en omgang betekent ook verkeer, hieruit is het woord verkering ontstaan. Pubers gebruiken dit veel en ouderen gebruiken het woord relatie meer, omdat het een beetje raar klinkt als je zegt;" mijn oma heeft verkering met iemand nadat opa gestorven is". In feite is de betekenis hetzelfde.

" een relatie " kan ook zijn dat je de ander haat... Een relatie op zich betekent gewoon dat je met diegene in contact bent. Het hoeft niet perse te boteren oid. Ik persoonlijk vind 16 jaar en dan met je vriendje op vakantie gaan best vroeg, maar ga je gang. Ik zou zeggen dat je een relatie met hem hebt in de vorm van verkering.

Verkering , of zelfs stevige verkering ; maar verkering is natuurlijk ook een soort relatie. (Sterker nog ; met je ouders of je collega's heb je ook een relatie, alleen is dat geen liefdesrelatie ;-) ) Het kan natuurlijk een serieuze liefdesrelatie worden. Daar zou ik echter het eerste jaar niet zo heel snel van spreken, maar dat is puur gevoelsmatig persoonlijk. 'Grote mensen' die gewoon (nog maar kort) verkering hebben en dat woord liever niet meer gebruiken. spreken vaak van een LAT-relatie, maar het komt gewoon op precies hetzelfde neer natuurlijk. Ook niet alle 'LAT-relaties' hebben evenveel toekomst, en verkeringen kunnen bloedserieus zijn . Zelfs als je over je vriendje spreekt als 'verloofde' of 'aanstaande' verandert dat niets aan de onderlinge verhoudingen. Geniet er van, en als het echt toekomst heeft : maak er wat van !

Ik vind je verhaal echt super en ik ben zo erg blij dat je een vriend hebt gevonden waar je goed mee kunt praten en dat hij lief voor je is. Maar, om je vraag te beantwoorden. Verkering is in mijn ogen iets voor kinderen. Jonge kinderen. Verkering is niet iets serieus, tenminste, niet in mijn ogen. Je bent wel bij elkaar...maar wat het nou echt betekend? Een relatie heb je met iemand waar je wel serieus mee bent. Iemand van wie je echt houd, verliefd op bent. Iemand waar je je gevoelens mee kan delen. Dat is exact wat jij beschrijft. En je bent 16 en hij is 17... Dus niet echt kinderen meer... Je hebt gewoon een relatie, een serieuze relatie. En je gaat ook nog eens mee op vakantie. Geniet van de vakantie, maar vooral van elkaar. Succes...

Verkering is 'n bestendige liefdesrelatie met iemand hebben . En zoals jij jullie relatie omschrijft, HEB JE 100% VERKERING ! Het klinkt enorm goed wat je schrijft . Vanuit mijn optiek heeft het perspectief . Ik wens je alle geluk toe. Relaties zoals jij die omschrijft zijn er niet zo veel.

Daar zijn de meningen denk ik wel verschillend over. de ene vind dit een relatie, de ander verkering. zelf zie ik verkering voor kinderen, en relatie voor personen als jullie (16+) enzo. Verkering vind ik persoonlijk een beetje kinderachtig klinken en het klinkt ook veel minder serieus dan ''relatie'' . MAAR! dat is mijn mening ;)

Ach meid, wat zegt een naam? Jullie zijn gelukkig..dààr gaat het om. Vroeger noemden wij dat 'verkering' en tegenwoordig heet dat 'relatie' Waar het echter om gaat is niet hoe het heet maar WAT er tussen jullie voor elkaar aan liefde zit. Een liefdesrelatie/band is wellicht de beste omschrijving. Dat jullie samen heel goed kunnen praten is het beste teken van een liefdesband omdat je bij de ware het gevoel hebt 'eeuwig' met elkaar te kunnen praten. Toen ik destijds mijn huidige echtgenote ontmoette had ik de eerste weken het gevoel dat ik droomde en ik was bang om daaruit te ontwaken.. Ik wil hiermee zeggen dat ik jullie gevoelens wel herken..ook na bijna vijfenveertig jaar huwelijk.. Groet, Ton

verkering is een vorm van een relatie lieverd :) sommigen vinden een relatie serieuzer dan verkering. dat ligt eraan wat je voor jezelf ziet als verkering. je kan iemand verkering vragen maar verder niets delen zoals jullie dit doen. ook dan is het een vorm van een relatie maar met een hele andere invulling omdat niet iedereen dezelfde verwachtingen heeft hiervan. mensen kunnen getrouwd zijn omdat ze een relatie hebben maar verder ook geen hol delen. verkering, een huwelijk, verloving, vriendschap, omgang.... het zijn allemaal relaties met een naam. noem hoe je het noemen wilt, het maakt niet uit hoe je het noemt want de invulling en verwachtingen veranderen hier niets aan. geniet gewoon van wat jullie hebben en delen samen. heel veel geluk en plezier samen en alvast een super vakantie gewenst!!!!

Relatie is een synoniem voor het woord verkering en andersom. Volgens synoniemen.net: affaire, amourette, avontuurtje, betrekking, intimiteit, liaison, liefdebetrekking, liefdesaffaire, liefdesavontuur, liefdesbetrekking, liefdesgeschiedenis, liefdesrelatie, liefdesverhouding, relatie, romance, scharrel, verkering, vrijage Je hebt dus een relatie, oftewel een liefdesrelatie. Wees er blij en trots op! En ik hoop voor je dat het nog heel lang mag duren. Maak je vooral niet druk om hoe je het moet noemen. Als je het liever een relatie noemt, dan noem je het zo, als je het liever verkering noemt, ... wat jij wilt. Iedereen benoemt het anders. Maar in feite komt het gewoon op hetzelfde neer. Basisschoolkinderen noemen het vaker verkering en als je ouder wordt dan noem je het al snel een relatie, maar in feite komt het gewoon op hetzelfde neer. Volgens deze website bevindt je je pas in de eerste fase. Leuk om te weten trouwens. Fase 1: In elkaar opgaan - tot 18 maanden In dit stadium willen de geliefden niets meer dan bij elkaar zijn. Er is veel fysiek contact en spannende seks. Ook zullen de partners interesse tonen in elkaars hobby's en er ook vaak aan deel willen nemen of er meer over willen leren. Karaktereigenschappen die je bewondert in je geliefde worden wel eens overgenomen. Achteraf blik je op deze intense periode terug als prachtig en krachtig.

Bronnen:
http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=relatie
http://www.relatielessen.nl/58,de-6-fasen-...

Is verkering dan niet hetzelfde als relatie?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100