Wat is nou precies het verschil tussen een huwelijk en een geregistreerd partnerschap?

Afgezien van het feit dat er bij een huwelijk meestal een heel feest komt kijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer binnen een geregistreerd partnerschap kinderen worden geboren, ontstaat er voor de wet niet automatisch een familieband met de andere ouder. Wanneer binnen een huwelijk tussen man en vrouw kinderen worden geboren, beschouwt de staat automatisch de man als de vader van de kinderen, compleet met alle rechten en plichten. Dat feest is trouwens juist geen verschil. Je kunt ook zonder feest trouwen, en met feest een geregistreerd partnerschap aangaan.

Bij een geregistreerd partnerschap, komt niks kijken. Je gaat naar de gemeente, waar je dit moet laten registreren, en vervolgens naar een notaris, om het gerechtelijk vast te laten leggen. Je bent dus enkel op papier partners. Je bent geen partner voor bijvoorbeeld de kerk, je verlooft je niet, je wisselt geen ringen uit, je geeft geen feest en nodigt geen mensen uit en hijst jezelf niet in een speciale jurk. Bij een bruiloft wordt je door een ambtenaar van de burgelijke stand in het echt verbonden. Bij een partnerschap, teken je dus enkel wat papieren, en legt vast, hoe je het partnerschap geregeld wilt hebben, bij de notaris en de gemeente. Tegenwoordig hebben geregistreerde partners dezelfde rechten als een paar wat in het huwelijk verbonden is. Hier staat alles nog eens uitgelegd, ook wat de verschillen zijn. Er zijn 3 mogelijkheden: geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract, huwelijk. http://www.xs4all.nl/~advocare/folder102.htm

Het huwelijk is echt een persoonlijke band waarbij je elkaar levenlang trouw belooft. Een geregistreerd partnerschap is alleen maar een wettelijke registratie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100