Hoe kan ik subtiel iemand afwijzen? Met behoud van vriendschap?

Het zaakje zit zo:

Ik heb twee meiden die me leuk vinden - 1 van 13 en een van 15. Nu vind ik die van 15 zoooo leuk :D, maar wil die van 13 niet al te veel pijn doen.

Ik heb tegen die van 13 al gezegd dat ik neutraal ben, maar in feiten ben ik niet neutraal want mijn keuze is al gemaakt.
----

Hoe kan ik haar subtiel afwijzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hey leukerd! Top dat je idd rekening houdt met de gevoelens van het meisje van 13 jaar. Ik las ook ergens in je reactie dat haar leeftijd geen rol speelt in de keuze. Het heeft gewoon te maken met je gevoel. Je gevoel kun je gewoon met haar delen. Wanneer jij dit open, eerlijk en met respect doet, kan zij niks anders doen dan het aannemen. Wat vervolgens haar reactie is, is aan haar. Als zij je even niet meer wilt zien, heb je dit te respecteren. Hoe jammer ook, want tenslotte is haar aandacht voor jouw persoon natuurlijk gewoon leuk!? (Laatste, de aandacht, is vaak een reden voor mensen om zulke dingen niet te delen met de ander.) Succes en plezier met het andere meisje!

Hoi, Het zal dat meisje sowieso pijn doen, of je nou smoesjes verzint of niet. Maar als ik haar was zou ik wel de waarheid willen horen: Je vind de ander leuker. Het is niet zo dat je iets fout hebt gedaan. Je kan er niks aan doen dat je je tot de een meer aan getrokken voelt dan bij de ander. Verder heb ik wel een tip. Breng het inderdaad subtiel: hey, je bent echt een hele leuke meid maar ik vind die ander toch leuker. Maar ik weet zeker dat je binnen een mum van tijd een andere, nog veeeeel leukere jongen tegenkomt, die jou alles kan geven wat ik je niet kan geven. Zoiets ;-) Succes!

Ik denk dat het het beste is, om het op een rustige manier te vertellen. Zodat ze het begrijpt. Vertel haar dat je het erg moeilijk vond om het haar te zeggen en haar geen pijn wilt doen, maar dat je toch eerlijk wil zijn. Dat je haar leuk vind, maar op een vriendschappelijke manier. En dat je graag vrienden wilt blijven. Ik denk dat het op ongeveer deze manier het beste is. Vooral omdat ze nogal jong is. Toegevoegd na 44 seconden: En het zal altijd pijn doen, maar als je er goed met haar over praat, zal het toch wat fijner zijn, dan dat je haar even snel een sms stuurt met daarin dat je haar niks vind...

Fijn dat je het jonge meisje haar gevoelens serieus neemt en hier rekening mee wilt houden. Ook dat je haar niet aan het lijntje wilt houden, dat vind ik erg goed van je. Je moet er aan denken dat meisjes van 13 nog erg onzeker zijn, dus laat haar in haar waarde. Zeg haar dat je haar erg leuk vindt, dat ze er altijd goed uitziet enz. enz. Dit om haar zelfbewustzijn geen deuk op te laten lopen. Dan kan je aangeven dat het oudere meisje toch beter bij jou aansluit. Dat je nooit had gedacht dat leeftijd zoveel kan uitmaken maar dat dit toch zo blijkt te zijn. Je vindt het jammer dat ze niet ouder is, want dan was de keus toch moeilijk geworden, maar in dit geval is de leeftijd een doorslaggevende factor. Op die manier heeft ze er eerder vrede mee, want die leeftijd dat is niet haar schuld.

Zeg tegen het meisje van 13 dat je haar echt heel leuk vind, maar gewoon niet verliefd bent. Daar kun je niks aan doen, dat heb je nu eenmaal niet echt in de hand. Dit zal het meisje ook het beste begrijpen en kunnen accepteren, denk ik. Mensen die afgewezen worden, gaan vaak op zoek naar antwoorden; de "waarom"-vraag. Die is er in het geval van verliefdheid niet. Je bent het, of je bent het niet. Als je dit zegt, neem je de schuldvraag weg bij jezelf, en geef je het meisje een duidelijke reden voor je beslissing. Veel succes met deze situatie.

Hello... Je zegt dat je keuze al gemaakt is. Nou is het natuurlijk nooit leuk om iemand teleur te moeten stellen, af te wijzen. Maar iemand aan het lijntje houden is ook niet leuk. Het juiste doen is meestal ook het moeilijkste. Je moet haar even apart nemen en eerlijk vertellen dat je gevoelen hebt voor het andere meisje. Zeg haar ook dat je je vriendschap met haar niet kwijt zou willen, maar als ze ruimte nodig heeft, dat je bereid bent die te geven. Oh en subtiel afwijzen, dat bestaat niet. Je hebt wel direct zijn en discreet. Dat je dus eerlijk bent en ook rekening hou met haar gevoelens. Ook heb je een vorm van eromheen draaien. Ik zou dat echt verschrikkelijk af raden. Heel veel sterkte ermee.

afwijzen? was ze al als kandidaat aangewezen dan? :OP zeg dat je neutraal was maar het nu wel duidelijk is voor je. jij vind haar heel erg leuk, maar voelt je toch wat meer tot het andere meisje aangetrokken. natuurlijk er nog wel even bij vertellen dat het niet aan haar ligt maar puur aan jou, en aan jou gevoel. succes!

ik zou er met die van 13 overleggen en uitleggen dat het gewoon niet kan! maar dat jullie wel gewoon vrienden zijn! en liefde kan je niet tegenhouden!

Bronnen:
Ervaring

Wat je ook doet, een afwijzing kun je nooit leuk maken. Dus, wees eerlijk en zeg gewoon: "sorry, het wordt niets, maar ik ben wel graag vrienden met je". Zo simpel is het.

als je haar niet leuk vindt moet je haar sowieso afwijzen. ik had een keer met iemand, ik was er zoo goed mee bevriend maar ik was eigenlijk op iemand anders. mijn punt is: ik heb het uitgemaakt en hij is nog even aardig. ik had zelf hetzelfde gereageerd. zeg nee maar zoals: sorry nee, het spijt me maar ik ben op iemand anders... je vind vast iemand anders die wel ja zegt... enz. zoiets. veel suc6

Je moet het op een aardige manier aan haar vertellen, anders denken sommige meisjes dat ze niet goed genoeg zijn en gaan ze zichzelf proberen te "verbeteren" Misschien moet je haar even meenemen om wat te gaan drinken of zo iets en het dan vertellen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100