Wat kun je doen als je je partner saai begint te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de eerste plaats: het probleem bij jezelf zoeken. Je kunt een ander nl. niet veranderen, alleen jezelf. Probeer eens te ontdekken wat jouw verwachtingen zijn (en of hij daaraan voldoet). Misschien liggen je verwachtingen te hoog? Misschien liggen jullie verwachtingen te ver uit elkaar? Succes met deze hobbel in je relatie, wat de uitkomst ook mag zijn!

Je afvragen of je hier nog wel mee verder wil!

Je afvragen waar het aan ligt en erover praten met je partner, misschien zit hij/zij wel niet lekker in zijn vel?... Misschien is het ook niet je ware? Kortom maak het bespreekbaar met je partner of familie/vrienden. Succes ermee:)

Praat erover met je partner, en niet met derden (dat kan voor je partner behoorlijk frustrerend zijn). Maak duidelijk wat je wilt, en dat je het zo op deze manier saai vindt. Wees duidelijk naar elkaar toe, maar verwacht niet dat iemand zich veel gaat veranderen.. iemands persoonlijkheid is vaak zo menseigen dat je je beter af kan vragen of jullie nou wel echt bij elkaar passen.

Inruilen bij een instantie als Zonzoo oid? Nee zonder gekkigheid, je kunt even praten met je partner of ervoor kiezen om gespleten wegen te kiezen.

Ga met hem in gesprek, vertel hem dat je zo niet verder wil en liever wat meer leven in de brouwerij wilt hebben. Jullie kunnen eventueel een hobby zoeken, die je samen kunt beleven. Als dat allemaal geen effect heeft, kun je alsnog besluiten om er een punt achter te zetten, maar dat is wel erg rigoreus. Een mens kun je niet veranderen, maar bedenk, dat er op iedereen wel iets is aan te merken. Misschien heb je gewoon even wat lucht nodig, weg van je partner en dan ga je hem vanzelf wel missen. Ga, als dit mogelijk is, eens op vakantie met een vriendin en kijk daarna nog eens hoe je erover denkt. Even helemaal weg kan erg opluchten.

Afvragen of het niet tijd wordt voor een spannende affaire

Verras je partner eens, maak het een keer net iets spannender dan anders en breek uit die sleur ga eens dingen doen die jullie nooit doen, weekende weg of naar het theater of de bios en misschien wel even lekker wandelen door de duinen, en idd praat met je partner over alles wat hij/zij leuk vindt of niet leuk vindt. Groetjes en succes

Ik heb geen idee hoelang jullie bij elkaar zijn maar ik denk dat het redelijk normaal is dat de spanning er wat afgaat na een aantal jaren. Even ervan uitgaande dat jouw partner niet een gedragsverandering heeft ondergaan door stress, spanning of depressie maar dat het gewoon voelt als "same old, same old". Gelijk de relatie beeindigen lijkt me niet de oplossing, immers zul je het in een volgende relatie uiteindelijk ook krijgen. Niet alles blijft spannend. Probeer nieuwe dingen in te bouwen in jullie relatie, probeer eens iets anders op sexueel gebied, zoek samen een leuke hobby, samen naar de schietvereniging of samen karten, paintballen, vaker een weekend weg als de financien het toelaten. Probeer wat jij denkt dat er ontbreekt juist in de relatie te stoppen zodat het niet meer ontbreekt.

Ik denk dat wij jou hier zo weinig antwoord in kunnen geven...dit is echt iets wat je zelf moet uitzoeken, elke relatie is weer anders en je moet er zelf achter komen wat het precies is wat je saai vind. Vanuit daar kan je kiezen om er verandering in te brengen of er afstand van te doen. OF...het voor lief te nemen :)

Wil je een oprecht antwoord van me? Je nickname hier zie ik ook geregeld in best zeer veel andere vragen verschijnen, inhoudelijk nog wel divers, maar zie (deel vergeet ik vlot omdat ik geen zinnig antwoord weet) vanuit een deel van je vragen wel soort proces, misschien zelfs wat aan innerlijke strijd, soms wat onzekerheid/twijfel? Vanuit de vragen lees ik dus ook maar 1 kant van verhaal en de dingen die jou/jullie niet zo lekker zitten. In feite is voor GV deze vraag ook moeilijk om juist te beantwoorden! Saai, ja dat is zeker als een relatie of huwelijk geregeld wel een punt, want 'de zoete room' van verliefd is langzaam opgegeten ;) Saai kan ook inhouden dat je juist heel goed weet wat je kan verwachten van hem/elkaar, en dit kan ook een stuk 'zekerheid en stabiliteit' geven die soms ook wel fijn kan zijn :) Maar soms is saai ook een veeg teken dat het tijd wordt voor andere keuzes maken, knopen van eerder nu eens doorhakken! Of een tijd uit elkaar gaan, en eens zien hoe dit jullie bevalt?

Een andere partner zoeken.

Misschien is die partner een beetje uitgekeken op je , en jijzelf ook op hem . Een goed verhelderend gesprek kan meer duidelijkheid verschaffen , maar hoeft nog geen verbetering te brengen . In het uiterste geval is het misschien beter om beide jullie eigen weg te gaan .

wat is saai... het bekende, het voorspelbare, het nieuwe wat eraf is? dan moet je het echt bij jezelf zoeken denk ik. doet je partner saai in de zin van niets meer ondernemen of is ie lauw in zijn reacties doen en laten? dan ga je er een keer op uit, maar een lange wandeling en bespreek je gevoel, maak dit kenbaar vraag naar de reden van het waarom, en kijk wat ieders aandeel hierin is en wat je kan veranderen hierin om het weet op te laten leven.

Je zit hier vrij veel. Misschien moet je eens wat minder GV en wat meer "relatie" doen ...

Misschien las ik erover heen maar nog niet uitgebreid aan de orde is geweest: Het hangt er van af hoe oud jullie zijn en hoe lang jullie een relatie hebben. Ben je 19 en zijn jullie 3 maanden bij elkaar: dan zou ik zeggen: in goed overleg wegwezen en allebei iets anders met je leven gaan doen. Ben je in de 30 en ruim 10 jaar bij elkaar (met mogelijk een paar kids) dan zou ik zeggen: welcome to the real world!!!! Voordat je dan je biezen pakt moet je goed overwegen of het geen afreageren van onvrede over iets heel anders is (je baan, je maatschappelijke status) of gewoon een klein beetje verveling dat erin sluipt maar waar wel weer iets aan is te doen. In dat laatste geval denk ik echt, zoek maar een leuke hobby, ga samen vaker iets doen en spreek er eerlijk over maar neem geen overhaaste stappen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100