Waarom is liefde voor de één zo makkelijk en voor de ander zo moeilijk?

Sommige mensen worden snel "verliefd" en gaan ook van de ene relatie naar de andere. Wat ik me dan afvraag, zoeken die personen wel echte liefde of alleen maar genegenheid?

Toegevoegd na 11 uur:
Bedankt voor de reacties, en ik snap ook wel het het idee van dat je het gevoel van liefde heb(verliefdheid) en het weten van liefde. daarmee bedoel ik dat er een groot verschil zit tussen verliefdheid en liefde zoals anderen ook hebben beschreven.
Maar mijn vraag blijft, waarom word de ene zo snel verliefd en de ander niet? Waar zie je het verschil tussen die twee? Om persoonlijk te worden, ikzelf word namelijk snel verliefd maar ik voel niet snel liefde.
Ik weet vaak binnen 14 dagen of de betreffende persoon wat voor mij is, vandaar ook mijn verbazing dat sommige mensen dit kunnen volhouden zonder dat zijzelf doorhebben dat het geen liefde is maar verliefdheid. Is het verschil tussen die 2 begrippen nu echt zo groot en ook zo verschillend per persoon? Kan je echt 2 jaar(of langer) verliefd zijn op een persoon zonder dat je daar echt liefde voor voelt? Ik snap die gevoelens niet helemaal voor mij is het namelijk zelf zo duidelijk of het een toekomst heeft, dat ik mij met die gevoelens niet snel kan inbeleven in iemand anders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100