Alles is van God, zei ze. Wat bedoelde ze precies?

Toen ik kind was (4 a 5 jaar) hoorde ik dit van mijn moeder. Ik werd er depressief van en dacht er de hele dag aan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

God heeft alles gemaakt, alles is van hem, zijn eigendom. Dat is althans wat k denk dat jouw moeder bedoelde.

Alles is van God afkomstig. Dat betekent niet dat wij het niet mogen gebruiken.

Als ik zei, 'Van Mij', dan zeiden mijn ouder altijd 'Niets is van jou, zelfs je billen zijn niet van jou' . Ik denk dat jou moeder en mijn moeder hetzelfde bedoelden, maar jouw moeder met een christelijk tintje en de mijne zonder. Ik werd er in ieder geval niet depri van, en dat is goed meegenomen.

hemel, aarde, sterren, alles wat ademt is van God.. we zijn zijn creatie dus ook wij zijn kinderen van God...

Misschien wilde ze met die woorden ook de minder mooie dingen iets goddelijks geven, maar als kind zit je er maar mooi mee als je moeder je speelgoed aan God weggeeft.

Waarschijnlijk wilde ze daar een soort dankbaarheid mee uitdrukken. Alles is van God, of alles komt van God. Dat je alles te danken hebt aan God, dat God voor jullie zorgt en ervoor zorgt dat jullie het goed hebben. Een hoop Christenen nemen het eerste verhaal in de bijbel, het scheppingsverhaal letterlijk, waarin dus staat dat God alles heeft geschapen, de aarde en alles wat daarop is. Zij vinden ook dat wij veel te danken hebben aan God.

Misschien was je toen te jong om het te begrijpen. Waarschijnlijk was je moeder er zelf erg mee bezig en wilde ze dit met je delen. Als je zo jong bent is het ook moeilijk om zoiets te begrijpen, misschien bedoelde ze dat je God dankbaar moet zijn , omdat alles van Hem is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100