Is het normaal dat een meid van 19 jaar huisarrest krijgt of haar telefoon word afgepakt door haar pleegvader

Toegevoegd na 25 minuten:
Bv na 22:00 mag ze niet sms'en met haar vriend anders word haar tel afgepakt. En als ze maar 1 minuut later dan 22:00 thuis is krijgt ze 2 weken huisarrest. Ik maak me zorgen ben er 2 keer binnen geweest en hij heeft dingen gezegd wat je niet kan maken als pleegvader

Weet jij het antwoord?

/2500

Als die meid bij de pleegvader in huis woont en op zijn kosten daar in huis woont en de afspreken / regels van het huis breekt, dan zou ik dat wel normaal vinden, ja.

Dat ligt er maar helemaal aan wat de situatie is. Als de dochter regelmatig het bloed onder de nagels van moeder en pleegvader vandaan haalt, kan ik me voorstellen dat pleegvader dat aanpakt met sancties. (Of huisarrest zoden aan de dijk zet bij een 19- jarige is een ander verhaal...) Het kan ook zijn dat pleegvader een lul is die z'n pleegdochter wil pesten en dat op die manier doet. Ook kan het zijn dat pleegvader een strenge (doch rechtvaardige?) man is. Kortom: Daar is zomaar geen antwoord op te geven. Het ligt er aan wat de situatie is, wat zich heeft afgespeeld en hoe het zover gekomen is.

Lijkt mij wel wat kinderachtig van hem. Maar wat was de reden dat hij dat deed ? Normaal gesproken ben je met 18 jaar "volwassen" maar als inwonend bij je (pleeg)ouders heb je je natuurlijk nog steeds te houden aan de heersende regels. Al je dat niet wilt zul je eigen woonruimte moeten zoeken. Dus kortom; wat is de reden -> kun en wil je daar wat aan doen->neem een beslissing-> blijf of ga weg En praat als volwassene met hem dat je het wel heel kinderachtig vindt. Wettelijk vraag ik mijzelf af of huisarrest onder vrijheidsberoving valt.

vind dit niet helemaal normaal...trouwens waar blijft de mama in dit geheel...kunnen ze daar niet als volwassen mensen met elkaar praten

Woont ze onder zijn dak? Eet ze van zijn salaris? Dan is het normaal dat ze zich aan zijn regels houdt. Ik kan niets zeggen over de rechtvaardigheid van dit specifieke voorval, maar in het algemeen geldt dat als je helemaal 'regelvrij' wilt leven, je op jezelf moet gaan wonen van je eigen inkomen. Dat is trouwens meestal het moment dat mensen erachter komen dat ook zelfstandige volwassenen hun hele leven te maken krijgen met regels.

Als ze al langere tijd bij haar moeder en pleegvader woont, dan kun je dat "pleeg" in je vraag weglaten. Dat suggereert nl. dat deze vader qua opvoeding minder rechten zou hebben dan een biologische vader. Ik hoop wel dat de vader ook handelt uit naam van de moeder en dus niet de opvoeding overheerst met zijn eigen regels, waar de moeder het helemaal niet mee eens ben. Wij zijn voor de tweede keer getrouwd en zijn allebei "pleeg" over de kinderen van de ander. Bij ons is het zo gegroeid dat wij zwaardere straffen als huisarrest en telefoon afnemen alleen bij onze eigen kinderen doen, omdat dat nu eenmaal voor ons het meest natuurlijk voelt. Ik vind dat je een jongere van 19 geen huisarrest meer kunt geven, dat is vernederend. Geldt ook voor een telefoon afnemen. Natuurlijk mag je wel van een 19-jarige verwachten dat deze zich aan de regels houdt. Als wij kwaad zijn op onze 19-jarige, dan sturen we hem onze gemeenschappelijke leefruimten uit, of weigeren we hem bij ons aan tafel bij het eten. Dat is om ervoor te zorgen dat wij ons niet aan zijn gedrag hoeven te storen. Erg effectief en m.i. het enige wat je nog kunt doen bij een 19-jarige. Prachtige leeftijd trouwens om op jezelf te gaan wonen!

Wat idioot dat veel mensen hier zeggen dat als ze van het salaris van de pleegvader eet, dat de pleegvader dan alle regels mag stellen. Wat een macht geeft dat. Nee, ik ben het er absoluut niet mee eens. Een jonge vrouw van 19 jaar heeft recht op haar eigen leven. Zelfs als ze nog thuis woont. Natuurlijk kunnen er afspraken gemaakt worden maar kinderachtige sancties als huisarrest en telefoon afpakken, slaan nergens op. Ook de regel dat ze na tien uur 's avonds niet meer mag sms-en met haar vriend is ronduit kinderachtig. Die pleegvader maakt misbruik van zijn autoriteit.

Het is heel moeilijk om, zonder de situatie te kennen, antwoord te geven op deze vraag. Een meid van 19 is natuurlijk voor de wet meerderjarig en handelingsbekwaam, dus het feit dat ze nog bij haar (pleeg) ouders woont betekent dat ze daarvoor kiest. Een scholier of student kan uit huis gaan van de stufi, en anders kun je werk zoeken en zelfstandig gaan wonen. Maar, waar je ook woont, er zijn altijd regels waar je je aan te houden hebt. En ik weet niet waarom de regels in dit geval zo streng zijn. Want dat ze erg streng zijn, dat ben ik wel met je eens. Maar goed, als deze meid (bijvoorbeeld) al eens in het ziekenhuis heeft gelegen omdat ze zich in een coma gezopen heeft, worden die strenge regels al heel wat begrijpelijker. En als de meid samen met haar vriend al eens rottigheid heeft uitgehaald, dan is het al mooi dat ze uberhaupt contact met hem mag hebben. Maar als het een meid is die gewoon naar school gaat, redelijk goede cijfers haalt en af en toe gezellig met haar vriend naar de film wil, dan heb je een punt en wordt ze inderdaad extreem strak gehouden. Echter, ze kan morgen nog vertrekken!

Het is wel normaal dat er regels zijn in iemands huis, maar deze regels zijn niet normaal. Ik vind ze een beetje extreem. (pleeg)ouders kunnen best de regels een beetje aanpassen als er een inwonend kind ouder is dan 18 jaar. Zij word nu behandeld als een klein kind.

Als zij zich niet kan houden aan de regels dan vind ik dat niet zo raar nee. Zij woont (denk ik) onder hun (pleegouders) dak en leeft van hun inkomen. Ook zal alles geregeld zijn voor haar. Als zij 't niet aankan kan ze natuurlijk altijd haar eigen stekkie zoeken. Zo was ik dus ook uit huis toen ik 18 was..

Als je 18 jaar bent, ben je volwassen bij de NL wet. Niemand kan je dan een huisarrest opleggen, althans je hoeft je daar niet aan te houden. Als ze zelf haar telefoon heeft betaald en deze wordt afgepakt heet dat ontvreemding. Koffer pakken en wegwezen.

M.i. verre van normaal en psychisch schadelijk om met iemand van die leeftijd op een dergelijke en infantiele manier om te gaan. Het zegt meer van die pleegvader dan van de 19 jarige. Om iemand van 19 een tijdgerelateerd contactverbod op te leggen vind ik erg ver gaan om nog maar niet te spreken van de sancties. Die passen beter bij een meisje van 14, 15 en niet 19. Afpakken telefoon. Slaat helemaal nergens op, op die leeftijd mag je verwachten dat iemand zelf heel goed in staat is met een telefoon om te gaan evenals met bed en thuiskom tijden Misschien is het wel beter om die pleegvader zsm haar hakken te laten zien en fijn met die vriend van het leven en vrijheid te genieten. Laat die man zelf zien dat hij een leven krijgt alvorens dat van aan hen toevertrouwde te vergallen. Het is dat ik bang ben voor de mods maar anders had ik die man nog wel heel wat te vertellen. tenzij een gezonde 19jarige tegenwoordig handelingsonbevoegd of onbekwaam is.

Doorgaans houdt de pleegzorg bij 18 jaar op. Dus als iemand met 19 jaar nog in een pleeggezin woont zullen daar zwaarwegende argumenten voor zijn. Het hoe en wat van regels en handhaving van die regels zijn voor een buitenstaander nauwelijks te beoordelen.

Het is niet normaal. Toen ik 16 was maakte ik hetzelfde mee. Iemand die dit naar een (stief)dochter of zoon doet is geestelijk niet orde. Ze missen vaak aanzien van de buitenwereld en proberen dit te compenseren door respect "af te dwingen" van zonen/dochters. Wat ze niet (willen) beseffen is dat je respect niet af kunt dwingen, alleen angst. Je moet weg uit dat huis, en hem in zijn sop laten gaarkoken. Hij is een mongool. Het is heel jammer om op zo'n manier uit huis te moeten, en je moet niet bij de verkeerde intrekken, maar ga daar wel weg, hij staat je ontwikkeling in de weg. Je bent 19 jaar, een leeftijd waarop je hoort te bloeien, dat eindigt niet om 22:00 uur.

Ik ben iemand die als jongen/man lang thuis bleef in het ouderlijk huis. Koos ik bewust voor ondanks dat ook voor mij gold dat ik me aan de huisregels had te houden onder meer de uiterste thuiskomtijd na uitgaan. Toen ik mij daar herhaaldelijk niet aan had gehouden mocht ik een paar maanden helemaal niet meer uit in het weekend. Na de periode mocht ik het voorzichtig weer proberen maar wel om 12 uur thuis wat vroeger was dan voorheen. Dat ik toen al 23 jaar was was voor mijn ouders helemaal niet relevant. Hoewel helemaal niet leuk heb ik wel altijd gerespecteerd, heb ik het zo bekeken dat ik me als volwassene ook volwassen moest gedragen door de afspraken thuis te respecteren en na te leven.

Ik zie dat de schrijver Zeeuw84 heet. 2010-1984 = 26. Ben jij soms heel toevallig "de vriend"? En hebben we hier misschien te maken met "zwaar Christelijke Zeeuwen"? Ik blaf misschien volledig tegen de verkeerde boom op (anglicisme) maar mocht dat zo zijn, dan zou ik jullie willen aanraden om samen ergens iets te zoeken om in te wonen en vrij te zijn. In Zeeland zijn de huizen erg goedkoop in vergelijking tot andere delen van Nederland, weet ik sidns kort. Ik hoop dat ik met dit antwoord niemand kwets, maar ik zag die inlognaam en toen ging het balletje rollen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100