Ooievaarsbeet bij zoontje, gingen ze bij jullie weg?

Mijn zoontje van inmiddels 7 maanden heeft een ooievaarsbeet (een roze/rode vlek) op zijn linkerwangetje, en een klein beetje in zijn nek. Nu hoorde ik dat deze vlekjes weg kunnen gaan, bij hem lijkt dat nog niet zo te zijn. Wie o wie heeft hier ervaring mee met hun kindjes en kan mij hier meer over vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn kleindochter heeft een vlekje in haar nekje. Ze is pas 4 jaar geworden en de vlek is niet verminderd. Nu is de vraag: Wat en wanneer is het een ooievaarsbeet of zalmvlek en / of een moedervlek en/of een "kus van de engel"? Vlekken in de nek heten 'ooievaarsbeten' en de vlekken op de oogleden en voorhoofd heten 'engeltjeskusjes'... kus van de engel. Sprookjesachtiger kan bijna niet, vind je niet? Dus voorlopig geen zorgen, komt goed. Een ooievaarsbeet is een goedaardige woekering van bloedvaatjes die al tijdens de zwangerschap zijn ontstaan. Men schat dat 30-40% van alle pasgeborenen een of meerdere ooievaarsbeten heeft. Een kind kan meerdere ooievaarsbeten tegelijk hebben, maar heeft er nooit last van. Een ooievaarsbeet verdwijnt vaak weer spontaan. De vlekken op het gezicht verdwijnen meestal sneller dan de vlekken in de nek. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.oeiikgroei.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24

Bronnen:
http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl...
http://www.zwangerschapspagina.nl/baby-dre...

In bijna alle gevallen verdwijnen ze binnen twee jaar. Mijn dochter had het tussen haar wenkbrauwen en die is binnen een jaar verdwenen. Zelf heb ik er eentje op mijn bovenbeen en die is er nog steeds ;)

die verdwijnt vanzelf inderdaad. Bij mij in de omgeving duiken ze ook op, bij de een duurde het 2 jaar bij de ander was de vlek na 4 jaar zo goed als verdwenen. En piepklein kleurverschil is gebleven, maar als je het niet weet is er niks van de zien (ook niet bij de vlek op de onderlip, ook in het gezicht dus)

Ik had er een in mijn nek, was binnen een paar jaar alleen nog maar te zien als je heel goed keek. Inmiddels (43) kan ik nog wel zien en voelen waar hij zat, omdat de huid daar iets anders is, maar niemand anders ziet het. Als de vlek teveel meegroeit als je zoontje groter wordt en niet genoeg verbleekt, kan ie alsnog behandeld worden, maar waarschijnlijk verbleekt ie in de loop der jaren 9de vlek, niet je zoontje ;p).

Bij mijn dochter is het grotendeels weg. Het wordt alleen zichtbaar als ze heel boos en dus rood wordt.

Ik had vroeger een ooievaarsbeet precies tussen mijn wenkbrauwen. Tegen de tijd dat hij niet meer echt waarneembaar was, was ik een jaar of 8. Nu (ik ben 41) verschijnt hij echter nog steeds als ik kwaad word/ben. Dan verschijnt er weer een rode vlek tussen mijn wenkbrauwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100