wat is het verschil tussen open en gesloten internaat?

bij mij thuis gaat het nu een beetje Sh*t. maar de enige manier is dat ik anders naar een internaat moet. ik weet veder niet hoe het op een internaat gaat, en wat is het verschil tussen open en gesloten?

Weet jij het antwoord?

/2500

of je wel (open) of niet (gesloten) zelf mag bepalen wanneer je binnen of buiten bent. Ik *denk* dat je beter kan proberen de situatie thui po te lossen. Een internaat is niet direct een prettige omgeving, en biedt je weinig vrijehden.

In een gesloten internaat word je dikwijls door justitie geplaatst. Bijvoorbeeld vanwege onacceptabel gedrag , of vanwege vermoedelijk gevaar voor anderen of jezelf. Je mag niet vrij in- en uitlopen en moet over de meeste dingen verantwoording afleggen bij de begeleiding. Dit varieert van streng tot heel erg streng. En bovendien is er meestal sprake van fasen. ( Van zeer streng tot normaal streng. En eventueel overplaatsing naar een open afdeling) In een open internaat geschiedt plaatsing dikwijls (vrijwillig) via ouders / maatschappelijk werk, jeugdzorg e.d. De jongere mag (tenzij een maatregel van kracht is) in overleg zelfstandig naar buiten en met verlof naar huis. De regels zijn meestal wel strak, maar niet perse heel streng. Dit hangt van de instelling zelf af (algemene regels) , en het plan wat voor de individuele jongeren is opgesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100