Is het goed om thuis een huisregels/beloningssysteem te hebben op basis van leeftijd?

We hebben 2 dochters van 8 en 10 jaar en we willen graag regels opstellen en evt een beloningssysteem eraan koppelen. Ze zitten beide in groep 6 en worden vaak al gelijk getrokken maar ik twijfel of dit wel zo goed is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Precies, je gevoel zegt dat het niet goed is. Klopt en dat ze vaak gelijk behandeld worden komt omdat ze in dezelfde klas zitten, wat voor de oudste (ook al zegt ze het misschien niet) helemaal niet leuk is. Zij is dus evenveel waard als haar 2 jaar jongere zusje! wat nog eens bevestigd wordt, zoals je zegt, door de omgeving. Eerste actie is dus hiervoor een oplossing zoeken, oudste dochter andere school. Niet andersom, nee de oudste naar een nieuwe school waar niemand van deze kwestie af weet, dus waar zij op eigen waarde geschat en behandeld zal worden. Zij zal groeien in waarde , in eigenwaarde , zij zal opbloeien. Of er daarna nog een beloningssysteem nodig is, denk het niet, want je behandelt een 10 jarige zeker niet als een 8 jarige en de oudste is de oudste! en zo is dat:) De oudste zijn brengt ook meer verantwoordelijkheid met zich. Antwoord Nee, zo'n systeem is niet nodig, het gebeurt namelijk altijd al in een gezin zonder het zo te benoemen, omdat je kinderen nooit helemaal hetzelfde behandeld (tenzij misschien een tweeling -of drieling) op basis van leeftijd alleen al (verschillende bedtijd).

ik lees dat ze ook door oma en opa worden verzorgd. Dan zou ik eerst eens met hun gaan praten en zorgen dat jullie meer op 1 lijn gaan zitten. Zij zijn misschien niet van de regeltjes, maar het zijn wel jouw kinderen en zij moeten zich aan jouw manier van opvoeden aanpassen. Kinderen weten heel goed hoe ze mama en oma/opa tegen elkaar kunnen uitspelen. En daar raken ze de weg kwijt en weten ze niet meer waar ze aan toe zijn; kinderen willen duidelijkheid. Ik denk dat je helemaal geen regels nodig hebben. geef ze complimenten als ze iets goed doen. Als ze iets niet hebben gedaan kun je zeggen dat je dat jammer vindt. Dat zal meer indruk maken denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100