Mijn zusje Lily is nu 8 jaar en heeft nog steeds een speen snachts anders kan ze gewoon niet slapen maar ze wil er wel graag wvan af wat moeten wij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neemt hij de laatste speen in gebruik? Vertel er dan nog een keer bij, dat dit de laatste speen is. Als de laatste speen kwijt of kapot is, dan is er geen nieuwe speen meer. Bespreek ook dit weer met je kind. Koop ook echt geen nieuwe speen meer, hoe hard hij er ook misschien om zeurt. Doet je kind goed zijn best? En lukt het hem minder op zijn speentje te zuigen? Geef hem dan regelmatig een complimentje. Laat hem merken dat je trots op hem bent. Een complimentje of een beloning geven werkt beter dan straf of een standje geven. Je kind wil graag op zijn speentje zuigen wanneer hij moe of onzeker is, of als hij zich verveelt. Geef hem op zo’n moment extra aandacht. Neem hem op schoot, praat met hem of ga samen een spelletje doen. Is Sinterklaas binnenkort in het land? En mag je kind zijn schoen zetten? Laat hem dan op die manier zijn speentje bij Sint inleveren. De volgende ochtend vindt hij er een cadeautje voor in de plaats.

Bronnen:
http://www.anababa.nl/gezondheid/verzorgin...

Aangezien Lily al 8 is, hoef je niet met Sinterklaas verhaaltjes aan te komen (meegeven aan de Sint naar Spanje) of 'speen is zoek' of nog sterker 'laatste speen in de winkel gekocht, op = op!' Nee, beter is het uit te leggen , verstandelijk praten dus , beter voor het gebit , echt tijd je bent al 8 jaar , ook is je mond schoner , bovendien niet meer afhankelijk van de speen (zoek zijn). Allemaal goede redenen om op te houden, maar wellicht niet doorslaggevend voor Lily. Iets in het vooruit zicht stellen, zoals een cadeautje , bij volharding, bij volhouden, bij 'afkicken' van de speen , dát kan helpen. Er is vast wel iets waar zij blij mee zal zijn , ervan uitgaande dat Lily WEET het er geen kwestie van misschien is, dat het ECHT gaat gebeuren , dat het MOET! Zet een datum vast als STOPdatum en leef er samen naartoe, maak er een groot issue van ...het is BELANGRIJK... wat er gaat gebeuren en laat dat ook duidelijk merken. Succes ermee!

Bronnen:
http://www.oudersvannu.nl/peuter/2-jaar-0-...
http://www.startpagina.nl/v/persoon-gezond...
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/art...

Vertellen dat het slecht voor de tanden is. De tanden kunnen scheef groeien, iets wat je liever niet wil als je ouder word en daardoor een beugel moet gaan dragen.

Er zijn heel veel kinderen van 8 jaar die 's nachts duimen of op een hoekje van het kussen sabbelen. Dat is meestal alleen even voordat ze in slaap vallen en waarschijnlijk is dat nu met de speen ook zo. Doe de speen weg, geef er eventueel een sabbeldoekje (gewoon een schoon vaatdoekje of een katoenen zakdoek) voor in de plaats. Dan kan ze er aan wennen dat er speen meer is maar toch iets om eventjes in de mond te stoppen. De behoefte om ergens op te sabbelen gaat vanzelf over. Toegevoegd na 4 minuten: Je schrijft: 'ze wil er wel graag vanaf' dus blijkbaar heeft Lily zelf ook door dat die speen weg moet. Daar hoef je niet nog allerlei argumenten voor te geven. Hoe meer druk er opgelegd wordt, hoe moeilijker het kan worden. Ga er ontspannen mee om, dan is Lily het snelste gewend aan de verandering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100