Hoe kun je een kindje (bijna 4) 'makkelijker' sorry leren zeggen?

Ze krijgt het moeizaam over haar lippen en maakt het zichzelf en ouders heel moeilijk door dit niet te doen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door het zelf te zeggen z.g. per ongeluk, zo ziet die kleine dat het niet erg is om sorry te zeggen. Voorbeeld, je deelt wat lekkers uit en pakt zelf eerder dan die kleine, dan zeg je sorry ik had jou eerst moeten geven . Op die manier ga jezelf een paar keer de fout in en moet je elke keer sorry zeggen, hoe vaker een kind dit hoort hoe gemakkelijker het wordt overgenomen. Bij mijn kleinzoon van 3 zei ik er ook nog achteraan, domme, domme oma en dat ging er in als koek.

Begrijpt het kind de betekenis van sorry? Misschien wel en vindt ze dat ze het niet hoeft te zeggen omdat zij gelijk had(in haar opinie), en is ze te eerlijk. Totze er achter komt dat sorry zeggen, een goed middel is om in een goed blaadje te komen, en minder problemen (straf) te krijgen. Dan moet je het haar misschien weer afleren

Het goede voorbeeld helpt, maar ook bv het laten geven van een knuffel en een kusje als sorry. Belangrijk is dat het na het zeggen van sorry weer goed is, dus dat het kind daarvoor beloond wordt met een knuffel o.i.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100