was er vroeger een gebruik waarbij baby's ingebakerd aan de muur werden te hangen, omdat ze daar zo rustig van werden?

Het klopt toch dat vroeger een gebruik was baby's ingebakerd aan de muur weg te hangen, omdat ze daar zo lekker rustig van werden, en later bleek dat dit kwam doordat de hartslag ernstig vertraagde? Ik ben ervan overtuigd, maar kan het nergens op internet vinden..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, op http://historianet.nl/dagelijks-leven/uit-de-oude-doos-tips-en-trucs-voor-ouders staat dat dit inderdaad gebeurde. Een baby inzwachtelen en aan een spijker aan de muur hangen klinkt voor ons als kindermishandeling. Maar uit archeologische vondsten blijkt dat inbakeren al gebruikelijk was sinds 4000 voor Christus. In de 16e eeuw zag de Zwitserse chirurg Felix Würtz dat kinderen soms zo strak werden ingebakerd dat hun benen na verloop van tijd misvormd raakten. Maar pas in de 18e eeuw kwam de inbakermethode echt onder vuur te liggen.

Ook tegenwoordig wordt inbakeren weer ingevoerd, om beweging in te perken. Het gebeurt dat een baby zoveel beweegt, dat het zichzelf onrustig maakt. Mij is niets bekend van aan de muur hangen, wel dat mensen rechtop in bed werden gezet, omdat men destijds dacht dat als je languit ging liggen, je het bloed naar het hoofd steeg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100