zoontje vraagt elke dag of ik zijn vriendje ben. wat kan de reden zijn en hoe ga ik ermee om?

mijn zoontje van 3 vraagt ons elke dag meerdere keren of wij zijn vriendje zijn. ik heb geen idee of dat voor hem een vorm van bevestiging zoeken is en of daar een reden achter kan zitten.

Er werd wel laatst door iemand geopperd dat het zou kunnen komen doordat zijn vriendje op het KDV hem de laatste tijd wat vaker afwijst. Mijn zoontje is niet heel makkelijk in contact leggen met kinderen en speelt het liefst met een kindje tegelijk. Bij volwassenen is het een gezellige kletskous, maar zijn er kinderen bij dan wordt hij heel verlegen.

Ik weet niet hoe ik hem kan helpen en of er aanleiding is om me zorgen te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk ben je zijn vriendje (hoop ik), en als hij met je wil trouwen dan gaan jullie later trouwen. Kinderen hebben een geweldige fantasie daar kan je gewoon in mee spelen

Ik denk dat dat vriendje iets gezegd heeft waardoor hij nu deze associatie heeft. Probeer eens te achterhalen wat dat vriendje precies gezegd heeft. Stel dat het vriendje tegen hem heeft gezegd: Ik vind jou niet leuk en ik wil geen vriendjes met jou zijn. Dan zou hij kunnen gaan denken dat jij hem ook niet leuk vindt dus dan wil hij van jou horen of jij zijn vriendje wilt zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100