Heeft een psychopaat recht op omgang met kind?

Kan een man, last van psychopatische gedragen en diagnose psychopaat, gerechtelijk omgang eisen van een kind van anderhalf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang hij geen bedreiging voor het kind heeft gevormd wel. Hij is en blijft dan toch de vader? Psychopaten zijn ook mensen en geen monsterlijke wezens. Maar mogelijk is wel verstandig om dit binnen bepaalde kaders te accepteren. Als je over gerechtelijke omgang hebt zal daar bij eventuele toewijzing ook wel rekening mee worden gehouden.

Dit is nogal een moeilijk onderwerp. Psychopaat is nogal een ingewikkelde term. Er zijn mensen die zijn psychopaat en die functioneren verder volledig normaal. En psychopaat ervaart in mindere mate of geen empathie. Waardoor ze onder andere minder gevoelig zijn voor stress oordelen van anderen en schuldgevoel. Zolang het kind geen gevaar loopt bij deze man zal er geen rede zijn om hem niet zijn rechten te laten op eisen al vader van het kind. Maar als deze man een verleden van geweld heeft en er een aannemelijke kans is dat hij dit machtsvertoon ook tegen het kind zal gebruiken. Zullen een groot deel van zijn rechten vervalen. Oftewel het valt niet te zeggen omdat het er erg aan licht hoe het er individueel voor staat en de diagnose psychopaat zegt hier niets over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100