Staat er een tegemoetkoming voor onverwachte mantelzorg?

Door persoonlijke omstandigheden zijn wij verplicht de zorg te nemen voor ons neefje van 1,5 jaar oud. Deze zorg is voor minstens 2 weken en daarna wordt duidelijk voor hoe lang dit daarna nog nodig zal zijn (kan zelfs tot meerdere jaren plaatsvinden). Is hier een regeling voor als zijnde mantelzorg? (mantelzorg staat namelijk ook voor 'hulpbehoevende familieleden')

Mijn vriendin en ik werken beide 40uur per week en deze week kan het intern in de familie geregeld worden maar op lange termijn kan het problemen veroorzaken tijdens kantooruren.

Om een lang verhaal kort te maken:
Is er vanuit de overheid/gemeente een regeling voor dergelijke situaties? hiermee bedoel ik een financiele regeling of een regeling met dagopvang.

Weet jij het antwoord?

/2500

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mantelzorg/veranderingen-voor-mantelzorgers-en-zorgvrijwilligers Hier vind je de meest recente informatie over mantelzorg. Op dit moment is er alleen maar het mantelzorgcompliment, dat wordt afgegeven en kan worden aangevraagd bij SVB.nl. In 2015 gaat hierin een verandering plaatsvinden en zal mantelzorg meer ondersteund worden, als alles doorgaat. Bureau Jeugdzorg is niet echt een aanrader. Het beste is het in de familie te houden. Mocht dat niet lukken, raad ik je aan wat verder om je heen te kijken. Officiele instanties zijn niet per definitie de beste. Er ontstaan, mede door de crisis momenteel wat mensvriendelijker instanties

Is het in jullie geval misschien raadzaam om een Eigen Kracht bijeenkomst met familie en overig persoonlijk netwerk aan te vragen? Zie wwweigenkrachtcentrale.nl Via een eigen kracht conferentie kom je met alle betrokkenen tot een gedegen en praktisch uitvoerbaar plan als ook een financieel plan tav opvang van jullie neefje in eigen kring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100