Kan co ouderschap op grond van zeer slechten verstandhouding worden gewijzigd?

Hoi,

Ik vraag me af of co ouderschap op grond van een slechte verstandhouding met mijn ex kan worden veranderd?

Achtergrond;
Ging vreemd en smeerde hem toen zoon 8 maanden oud was voor een ander. Daarna heb ik hem aantal kansen gegeven, zelfs relatietherapie. Relatie toch beëindigd omdat hij vreemdging, loog, mij een klap heeft gegeven en onwijs egocentrisch is en manipulatief.

Huidige situatie; Wij hebben een hele slechte verstandhouding, vijandig, agressief in houding, onbetrouwbaar, niet willen samenwerken in belang van onze zoon ( oa. opvoeding, zindelijk maken, niet informeren wanneer hij met zoon aan het kamperen is nabij Duitse grens en van de een naar de andere relatie hoppelen en zoon daarin betrekken) Ik loop achter de feiten aan, moet veel slikken/accepteren, elders vernemen maar ook een boeman positie innemen wat ik eigenlijk helemaal niet ben. Enige wat ik wil is constructief ouderschap, een respectvolle situatie waarin open wordt gecommuniceerd. Ik hoef niet alles van hem te weten maar wel rondom onze zoon. Dit lijkt me toch 'normaal' binnen een co ouderschap situatie?

Ik lijd er psychisch onder. Burn out opgelopen nav deze relatie en mij gemanipuleerd in co ouderschap met een kindje van 9 maanden want anders zou hij mij aanvechten bij de rechter. Ook geen kinderalimentatie ( zelfde reden) en hij heeft bij mij psychische allerlei vervelende trucjes uitgehaald. Al met al veranderd de situatie gewoon niet. Ik heb mediation voorgesteld, hij wil niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe wordt een co-ouderschap aangegaan met toestemming van de kantonrechter. Beide ouders geven te kennen samen voor de opvoeding van hun kind(eren) te staan en daar ook in onderling overleg uitvoering aan te geven. Als dan later blijkt dat één van de ouders daar niet of slechts gedeeltelijk aan voldoet en het kind lijdt daaronder dan mag altijd om herziening van de overeenkomst gevraagd worden door de ouder die de misstand signaleert. Zo'n herzieningsverzoek moet altijd via een advocaat gebeuren, deze dient het verzoek namens de cliënt in bij de rechtbank. De indienende ouder kan dan de rechter verzoeken het co-ouderschap op te heffen om dwingende redenen (redenen die jij omschreven hebt) en tevens een kind alimentatie afdwingen. Verder zal de rechter dan wel een omgangsregeling met de andere ouder opleggen als 'verzekering' dat het contact van het kind met beide ouders niet verloren gaat. Hiertegen kun je je alleen verzetten als je kunt aantonen dat je ex echt slecht met de belangen van je zoon omgaat. Daarbij volstaat het niet met alleen de verklaringen van jou alleen, je zult ook getuigen moeten hebben die onafhankelijk hetzelfde kunnen verklaren. De rechter zal altijd oordelen in het belang van het kind en niet in de onderlinge strijd van de ouders. Als jij hard kunt maken dat jullie zoon niet gediend is bij de escapades van je ex dan heb je een redelijke kans dat je dat pleit gaat winnen. Zoek dus een goede advocaat die de belangen van jouw kind goed kan behartigen, dan kun je een andere regeling bewerkstelligen die meer recht doet aan je zoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100