Krijg je met stadsverwarming schoon (drinkbaar) warm water in huis?

Afgelopen maandag is mijn dochter geboren. Ze krijgt flesvoeding en de kraamhulp adviseert om dat te maken met warm water uit de kraan. Ik heb altijd geleerd dat warm water uit de kraan allerlei metalen kan bevatten en dus beter niet gedronken kan worden. Nu heb ik stadsverwarming van Nuon en ga ik sowieso morgen de klantenservice bellen om deze vraag beantwoord te krijgen, maar jullie snappen dat ik het eigenlijk liever gisteren dan vandaag had willen weten. Dus roept u maar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Stads verwarming is voor de verwarming en niet voor warm water uit de kraan. Dus het warme water wat je krijgt uit je kraan is gewoon bruikbaar.

Het maakt niet uit of water verwarmt wordt via een water/water warmtewisselaar, zoals bij stadsverwarming gebeurt, of met een water/water warmtewisselaar, zoals er in een HR ketel zit, of met een lucht/water warmtewisselaar zoals in een geiser. Het wordt altijd afgeraden, warm kraanwater te drinken. De reden geef je zelf al en wordt in mijn bron bevestigd. Toegevoegd na 9 minuten: Heb je een nieuw huis of nieuwe leidingen dan het koude kraanwater even laten lopen voor gebruik. De 2e bron is een site van enkele drinkwaterbedrijven.

Bronnen:
http://www.kraandoorspoelen.nu/spoelen/Pag...
http://www.vitens.nl/vragen/Paginas/Waterk...

Het advies van de kraamhulp deugt niet helemaal. In het begin is het darmgestel van de baby nog niet bestand tegen gewoon leidingwater en kun je het beste eerst het water doorkoken (en laten afkoelen natuurlijk). Na een paar weken kun je dat laten vieren en warm water gebruiken. Ik vond/vind op dat moment de betrouwbaarste methode om koud water te pakken en nadat het poeder opgelost is, de magnetron te gebruiken voor het verwarmen. Je kunt dan heel nauwkeurig bepalen dat na x cesonden de juiste temperatuur bereikt is. Kijk vooral ook in de gebruiksaanwijzing van de babyvoeding, want fabrikanten zijn daarin extra voorzichtig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100