onze zoon van 8 maanden heeft verlatnigs angst,hoe lang duurt dit?

onze zoon van 8 maanden heeft volgens mij verlatingsangst,als we hem bv op de grond of in de box zetten en dan weg lopen begint hij te huilen. Dit zal wel weer een fase zijn,alleen hoe lang duurt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is per kind verschillend. Dat je niet naar de keuken kan lopen zonder dat hij begint te gillen neemt meestal af als ze gaan kruipen en lopen. Verlatingsangst dat je niet naar een afspraak kan gaan is heel verschillend. Sommige kinderen maakt het niet uit andere gaan aan je been hangen. Oefenen oefenen oefenen. Verstop je achter de box en doe kiekeboE. Deur open er achter weer terug komen. Niet te veel negatief benaderen dan voelt hij je irritatie en daar wordt het niet beter van.

Eenkennigheid als stap vooruit Als je baby opeens eenkennig is geworden, lijkt het alsof hij een stap terug doet in zijn ontwikkeling. In feite is het juist andersom. Doordat hij nu begrijpt wat afstanden zijn, snapt hij ook dat mama er niet vanzelfsprekend altijd is. Mama is in staat weg te gaan. Zich van hem te verplaatsen en hem ‘alleen’ te laten. Hij raakt van slag, omdat hij onbewust weet dat hij van haar afhankelijk is. De paniek slaat dus toe. Paniek omdat mama weggaat en hij begrijpt wat de consequenties zouden kunnen zijn. Hij snapt dus eigenlijk veel meer dan voor deze sprong. Eenkennigheid is dus eigenlijk een grote sprong vooruit. Al zal dat voor een ouder niet altijd zo voelen. Hangen aan mama of aan papa? Omdat bij verreweg de meeste gezinnen mama de meeste tijd bij de baby is, gaat een baby in de fase van eenkennigheid ook het meest aan haar hangen. Als jij tot de uitzonderlijke gezinnen hoort, waarin papa de meeste tijd bij de baby is, dan zal je baby waarschijnlijk meer aan papa gaan hangen. Help je eenkennige baby Ieder kind is anders, en niet ieder kind zal even eenkennig zijn als de ander. De mate van eenkennigheid hangt naast de manier waarop jij met je baby omgaat, ook af van zijn karaktertje. Op dat laatste heb jij dus geen invloed. Door met spelletjes in te spelen op je baby’s nieuwe verlatingsangst kun je hem helpen om sneller te begrijpen dat je misschien af en toe uit het zicht bent, maar altijd terug komt. Tips: Vertel je baby altijd dat je even weg gaat, wat je gaat doen en zeg hem dat je terug komt. Speel eens wat vaker ‘kiekeboe’ met speeltjes, maar ook met jezelf. Blijf praten of zingen als je niet in het zicht bent. Zo weet hij dat je er nog wel bent. Ga nooit stiekem weg, ook niet als het je pijn doet om zijn tranen te zien. Neem kort en krachtig afscheid en zorg dat er iemand is die hem vertelt dat jij terugkomt als hij, net na je afscheid, in tranen is. De allerbelangrijkste tip: neem zijn verlatingsangst serieus en maak het niet belachelijk of bagatelliseer het niet. Feiten op een rij: eenkennigheid… … kan vanaf de sprong van relaties beginnen (6 maanden) … is op zijn top tussen de 8 en 18 maanden … kan soms duren tot de leeftijd van 3 jaar

Bronnen:
www.oeiikgroei.nl/.../je-baby-en-eenkennig...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100