Is het normaal als een peuter van 6 jaar voor het bezoek aan de huisarts wilt weten of deze een mannelijk of vrouwelijk arts is?

I.v.m. een val op school wil de ouder een check-up doen bij de huisarts.
Na de val is het meisje heel stil en teruggetrokken wat niks voor haar is..

Haar moeder heeft besloten een afspraak te maken bij de huisarts.
Nu vraagt zij als eerst of die arts een man of een vrouw is, want zij wil niet door een mannelijke arts geholpen worden.
Is het normaal om voor een 6 jarige zo een vraag te stellen?
Of een voorkeur te hebben, ik heb dit nooit gehoord bij een peuter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ten eerste gaat het hier om een kleuter en zelfs bijna een 'schoolkind' van tussen de 6-12 jaar. Een peuter is een kind van 2 of 3 jaar. Om een antwoord te geven: ja dat is een vreemde vraag voor een gemiddeld kind. Of dit een gemiddeld kind is kan ik niet beoordelen. Het kan namelijk best zijn dat ze die vraag eerder van anderen heeft gehoord en heeft onthouden en nu ook die vraag stelt. Toegevoegd na 1 minuut: Een kleuter is dus een kind in groep 1 of 2 van meestal 4 of 5 of 6 jaar. Als dit kind in groep 3 zit is het ook geen kleuter meer.

Een kind van 6 jaar is geen peuter, is zelfs vaak geen kleuter meer, maar een schoolkind (meestal groep 3). En kinderen van die leeftijd hebben een zeer rijke fantasie en vaak een heel duidelijke wil. Mijn kleindochter van 6 heeft een heel duidelijke wil en een heel duidelijk idee over wat haar voorkeuren zijn. Daar kan best een voorkeur voor een vrouwelijke arts bij horen. Die voorkeur kan voort komen uit een gene, meegekregen in de opvoeding. verhaaltjes van vriendinnen een boekje, ergens gelezen. iets gezien op televisie. iets gehoord van volwassenen ........ Het is dus inderdaad heel normaal. Als je je zorgen maakt omdat een kind een dergelijke vraag stelt, kun je je ook afvragen waarom je dat raar vindt. Maar wij kennen het kind en de omstandigheden niet, dus veel zinnigs is daar niet over te zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100