Wat doe ik met informatie over verwaarlozing van een kind??

Dit is de situatie, ik ken een gezin dat een minimaal inkomen heeft, het gezin bestaat uit ouders, 1 jochie van 4jaar (feb jarig) en 2 honden. Nu het het zo dat de 4jarige knul inmiddels op school zit, maar als moeders geen zin heeft om het kind weg te brengen laat ze hem maar thuis, nu is het natuurlijk zo dat hij niet leerplichtig is, maar dit is natuurlijk volkomen onverantwoordelijk gedrag. Ook krijgt de kleine jong niet fatsoenlijk te eten. Ipv dat mama een boterham maakt krijgt hij een pak koekjes als ontbijt, zodat mama weer terug naar bed kan gaan en verder slapen tot half 4 smiddags terwijl het kind alleen verder in huis is. Als de 4jarige Zegt tegen 1 uur s middags dat hij hingers heeft gebeurt het regelmatig dat hij gewoon naar buiten word gestuurd en geen eten krijgt. Ook is het meerdere malen voor gekomen dat de jongen zonder toezicht op straat liep, er een vrachtwagen voorbij reed en de jongen er gewoon op nog geen meter afstand achterbleef lopen zonder dat zijn ouders hem daar weg haalde, ook gaat hij bijvoorbeeld achter autos staan die wegrijden van parkeerplaatsen. Buurbewoners hebben hem al meerdere keren weggehaald in zo'n situatie.

Maar waar kan ik dit soort dingen melden ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat triest voor het kind. Goed dat je er iets mee doet. Je kan dit melden bij advies en meldpunt kindermishandeling. Succes daarmee.

Dit klinkt erg triest. Je kunt natuurlijk het melden bij het bekende meldpunt van de kinderbescherming. Maar ket wel: dit kan voor het kind traumatiserend zijn. En wil niet automatisch zeggen dat het kind beter af is. Je moet dus heel goed na denken welke stappen je gaat zetten, omdat dit een hele grote impact heeft op het kind, de ouders, de familie, de kameraadjes van het kind. Er zijn ook tussenstappen, je kunt eens gaan praten met de juf of meester van de school van de kleine, zij staan dichter bij het vuur en kunnen vaak heel goed inschatten of ze moeten ingrijpen. Voor een buitenstaander kunnen situatie net iets anders lijken dan de werkelijkheid. Ik wens je veel wijsheid!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100