Mag je met een baby als ouders beide fulltime werken, zonder daar problemen mee te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je behoort oppas te regelen. Verder kan je gewoon beide fulltime werken daar is niets op tegen en ook geen wet voor.

Ja, dat mag, als je maar zorgt dat er goed voor je baby wordt gezorgd. Of je het wilt is een tweede, de meeste ouders vinden het prettig om toch een deel van de week met hun kind thuis te zijn. En of het goed is voor een kind, daar zijn hele discussies over. Maar in ieder geval mag het.

Natuurlijk mag je gaan werken als je een baby wilt. Er zijn tegenwoordig goede opvangmogelijkheden zoals een KDV en gastouders. De laatste tijd is zelfs bewezen dat minstens het eerste jaar de opvang bij een gastouder beter is dan bij een KDV. Misschien heb je nog jonge ouders of schoonouders die het leuk vinden om en deel van de verzorging voor hun rekening te nemen. Mocht er onverhoopt iets zijn met je kind(ziek) heb je nog altijd vakantie dagen die je kunt opnemen.

Ja hoor. Iedereen mag kinderen krijgen. Ook fulltime werkende ouders en ook misdadigers of alcoholisten of drugsverslaafden. Daar hoef je niet voor getest te worden, je hoeft niet intelligent te zijn, of zelfs maar een beetje slim, je hoeft er niet voor te kunnen zorgen, je hoeft er niet voor thuis te blijven, je hoeft niet gezond te zijn. Alle kinderen hebben recht op zorg en liefde. Maar de mate waarin dat gegeven wordt blijft discutabel.

Tuurlijk mag je werken dat mag altijd! Maar wat wil je precies weten of het maatschappelijk verantwoord is of zo?

Wie bepaalt/zegt wat je mag doen?? Waar ben jij bang voor? Waarom stel je deze vraag? Welk antwoord geef jij op deze vraag? Wat wil jij met het kind doen, wat wil je partner, zijn er mogelijkheden tot goede opvang, voel jij (of je partner) beperkingen als je niet fulltime buitenshuis kunt werken, ect. ? Schrijf jouw antwoorden op en kijk ernaar, voel wat ze met je doen. Bespreek deze gevoelens met je vrienden/partner. Probeer je niet te laten leiden door oordelen, van jezelf of anderen, over hoe iets 'hoort'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100