Mag je diëten als je borstvoeding geeft?

Als je zwanger bent, mag je niet te snel gewicht verliezen omdat de gifstoffen opgeslagen in je vetcellen vrij komen. Nu vroeg ik me af of dat ook geldt voor borstvoeding: komen schadelijke stoffen in de moedermelk als de moeder veel gewicht verliest?

Toegevoegd na 1 dag:
Het gaat hier niet om extra gewicht dat de moeder tijdens de zwangerschap heeft erbij gekregen maar om een moeder met overgewicht voor de zwangerschap.

Weet jij het antwoord?

/2500

Buiten het feit dat er het risico is van genoemde afvalstoffen, is dieten tijdens het voeden ongezond voor jezelf. Je lichaam geeft erg veel essentiele stoffen af aan de melk. Bij normaal gezond eten kan je lichaam wel wat hebben. Maar als je gaat dieten is het risico groot dat diverse vitamines en sporen elementen in je eigen lichaam hard dalen.

Nee, diëten is geen goed idee wanneer je BV geeft. Maar een gezonde leef/eetstijl mag wel. Wanneer je BV geeft val je vaak vanzelf ook af. En om je lijf goed in conditie te houden moet je gezond eten. Niet te veel zuivel, wel veel fruit en groenten. (zuivel zorgt er voor dat vitamines niet goed opgenomen worden.) En lekker achter de kinderwagen aan de wandel en je hebt zo een uur lekker bewogen. Wat je moet bedenken is dat Diëten iets anders is dan afvallen. En diëten is natuurlijk nooit echt goed voor je lichaam of je nu BV geeft of niet. Overstappen naar een gezonde leefstijl is altijd aan te bevelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100