Waarom zijn er zoveel ouders tegen roken ?

Sommige ouders maakt het niet uit als hun kind rookt en vind dat het hun eigen probleem is, maar ik zou bv niet thuis kunnen komen en zeggen dat ik zou roken, dan vermoorde ze me echt... en dat terwijl mijn vader heeft gerookt en mij opa en oma ook...

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de meeste ouders het beste met hun kind voor hebben.

Omdat ze van je houden en het beste met je willen. Roken is natuurlijk niet zo goed voor de mens.

Vroeger was roken heel gewoon, OOK al wisten we toen al dat het slecht voor je was. Maar als je in een restaurant ging eten zat je met pech gewoon in de walmen van iemand anders die al klaar was met eten en lekker van zijn sigaret zat te genieten Dat is ondertussen (gelukkig) anders. Roken is nu bijna overal verboden. Dus, BEHALVE dat het slecht voor je gezondheid is, is het ook nog heel lastig als je nu rookt (je staat over buiten, letterlijk) dus ouders hebben nu NOG meer reden om te hopen dat hun kinderen er nooit aan beginnen Toegevoegd na 28 seconden: over buiten = overal buiten

Ouders denken dat ze hun kinderen een uiterst kostelijk en mooi geschenk hebben gegeven,en dit is 'het leven'. Wanneer kinderen beginnen roken hebben ouders het gevoel dat ze dat geschenk een 'n beetje aan het schenden zijn,of er geen waardering genoeg voor hebben. Vergelijk het met een heel mooie wagen dat jij iemand cadeau doet. Hoe zou jij je voelen wanneer die persoon die auto in ontvangst neemt er na een poosje zijn genoegen erin zou vinden krassen in de carrosserie te trekken? Roken voor je ouders is alsof jij krassen in je carrosserie trekt.

Zij weten wat voor verslaving het meegeeft en dat het echt slecht voor je is.

Roken is slecht voor de gezondheid...

Door roken: Je ruikt vies Je conditie vermindert Moeilijk ademhalen Longkanker Longemfyseem Hart- en vaatziektes Borstkanker Onvruchtbaarheid Huidveroudering etc...

als ouder zijnde wil je je kind niet dezelfde fout laten begaan ,daarom zijn ouders tegen het roken van hun kroost

Ik heb ooit ergens gelezen, dat je per sigaretpeuk 5 minuten minder te leven hebt. Nouja, als je zo doorgaat natuurlijk. Je longen worden helemaal zwart door de rook, maar als je stopt kan de rook weggaan uit je longen. Dus ik denk dat het vooral te maken met bezorgdheid. En dat ze willen dat hun kind een gezond leven leid. Andere ouders maakt vinden hun kind waarschijnlijk oud genoeg om zelf te weten wat het kind met zijn/haar leven doet.

Vanwege alle eerdere genoemde antwoorden: Het is slecht voor je gezondheid, het stinkt, je huid gaat er slecht uitzien, je krijgt slechte adem etc etc. Het is ook nog een dure hobby. Het is een verslaving waar zeer lastig van af te komen en daar weten jouw vader, opa en oma ALLES van. Zij hebben aan der lijve ondervonden hoe moeilijk het is om te stoppen. Etc. Gewoon niet aan beginnen. Het staat ook niet mooi, stoer, leuk etc.

Omdat je van roken kans hebt op longkanker, je mensen van je afstoot, je kleren stinken naar rook, je mond smaakt naar nicotine. Je ouders willen dat je een gezond en verstandig kind bent. En dat lukt niet met sigaretten.

Lisette, jij bent pas 14 jaar, net een puber. Naast alle prima argumenten van de andere beantwoorders, mis ik een belangrijk aspect. Vooral voor pubers is het bijzonder slecht om te gaan roken. Jongeren die voor hun zestiende beginnen met roken, veroorzaken onherstelbare schade aan hun hersenen. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie van de Vrije universiteit. Het veroorzaakt aandachtsstoornissen op latere leeftijd. Een lagere concentratie, eerder afhaken bij moeilijke momenten en een verhoogde impulsiviteit zijn het gevolg van de inname van nicotine. En dat wil je toch niet? Dit aspect vind ik nog belangrijker dan verslaving of stinken enz. Toen jouw vader, opa en oma rookten, was dat nog niet bekend, maar men weet nu zoveel meer. Wees blij dat ze er niet onverschillig tegenoverstaan, maar zoveel om jou en je gezondheid geven. Dus luister naar je ouders en begin er niet aan!!! http://nos.nl/artikel/220499-hersenschade-bij-pubers-door-roken.html

Het is wel grappig dat je het woord vermoorden gebruikt. Dat jouw ouders jou vermoorden als ze erachter komen. Maar eigenlijk doe je dat best wel bij jezelf door te roken. Wantte het is hartstikke vergif! Dus,... je ouders zien het als dat jij jezelf juist aan het vermoorden bent. En dat willen ze niet. Ze houden van jou. Ben maar beter blij met die ouders van jou dan dat je ouders verlangt die roken zomaar toestaan.

laat ik er niet omheen draaien MISSCHIEN WILLEN JE OUDERS JE NIET DOOD HEBBEN EN HOUDEN ZE VAN JE....lijkt me een beetje logisch! en ik ben dan miss een puber maar zelfs ik weet dat.

Lees wat er op de pakjes staat en ik ben verpleegkundige geweest op een longafdeling. De tekst op de pakjes kwam daar echt in de praktijk. Heftig maar een eigen keuze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100